Komandos formavimo metodai. Išvykos ir žaidimai.

Komandos formavimas. Kodėl įmonės į tai investuoja?

Kalbant apie verslo perspektyvas, turbūt kiekvienas sutiksime, jog didžiausias verslo turtas yra profesionalūs darbuotojai, kurie dirba vienu tikslu ir padeda vienas kitam. Užsienyje komandos formavimas ( Team Building’as) jau yra sena praktika, na o Lietuvoje ja užsiima toli gražu ne visos įmonės. Šiandien norime aptarti kodėl komandos formavimas yra taip svarbu, kaip padaryti taip, jog darbuotojai jaustųsi mylimi ir tinkamai įvertinti.

Komandos formavimas imtas taikyti dėl darbuotojų trūkumo rinkoje. Kai kuriuos specialistus nevilioja dideli atlygiai, žiūrima į įmonės perspektyvą ir pačio kolektyvo darbinę atmosferą. Panašu, jog šios tendencijos išliks ir ateityje.

Bendros išvykos ir šventės

Kiekvienas protingas vadovas, siekia, jog darbuotojai tarpusavyje kuo geriau sutartų ir padėtų vienas kitam esant sunkumams, kadangi tai tiesiogiai lemia įmonės darbą. Kolektyvą reikia „sulipdyti”, o tai geriausia padaryti švenčių bei išvykų metu.

Šiltuoju metų laiku vienas populiariausių pasirinkimų tiek išvykose, tiek įmonės šventėse lauko žaidimai. Kuomet kolektyvas suskirstomas grupelėmis ir tarpusavyje varžosi vykdant įvairias užduotis. Šią praktiką vykdo didžiosios šalies įmonės, IT sektorius, bei jaunesnio kolektyvo vadovai.

Žaidimus galime sulyginti su įmonės iššūkiais. Galime geriau pažinti savo darbuotojus kaip jie elgiasi vienose ar kitose situacijose. Tai taip pat labai padeda susipažinti uždaro tipo žmonės, kurie galbūt nedrįsta bendrauti.

Kokius žaidimus pasirinkti?

Viskas priklauso nuo kolektyvo dydžio, tačiau rekomenduotina imti lauko žaidimų komplektus. Taip gaunama geresnė kaina, daugiau žaidimų. Juos taip pat optimalu rinktis, jei nežinote kokius lauko žaidimus labiau mėgsta Jūsų kolegos. Tad neišbandę – nesužinosite.

Iš  savo pusės patariame rinktis žaidimus, ne tik kurie yra grupėse, tačiau ir kurie žaidžiama vienas prieš vieną. Kuo daugiau įvairovės – tuo įdomiau.

Kyla papildomų klausimų?

Visuomet galite pasitarti su lauko žaidimų nuoma teikiančiais specialistais. Ką daugiausiai renkasi įmonės, kas labiausiai pasiteisina ir kada užsakyti nuomą. Ar reikalinga informacija dėl papildomų paslaugų teikimo.

Žaidimų nuomos komplektų kaina prasideda nuo 120 eurų. O jei kalbame apie pavienius žaidimus, kainos yra 20-45 eur už vnt.  O kalbant apie patį žaidimo užsakymą tai padaryti rekomenduojame kiek galima anksčiau, taip turėsite platesnį pasirinkimą.

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *