Ruošiamės žvejybai: 5 taisyklės

Tie, kuriems teko nors kartą žvejoti teigia, kad tai tikrai įtraukianti pramoga. Kodėl? Žinoma, daugeliui patinka buvimas gamtoje, taip pat, atsipalaidavimas girdint gamtos garsus, nieko neveikimas, žiūrėjimas į vandenį ir daugeli kitų ritualų, kurie taip įtraukia, kad dažnam vienas pabandymas žvejoti galiausiai virsta pramoga, kuria norisi mėgautis dar ir dar kartą.

Jeigu ruošiatės žvejybai – reikia atsiminti kelias paprastas taisykles, kurios užtikrins, kad laikas bus tikrai smagus.

Trumpai jas aptarsime.

  1.     Tinkami reikmenys.

Žinoma, pirmiausia reikalingi tinkami reikmenys žvejybai, kurie gali užtikrinti, kad pavyks ne tik smagiai praleisti laiką, tačiau taip pat ir pasiekti gerų rezultatų. Šiuo metu dažniausiai pasirenkami žūklės reikmenys internetu, kadangi tai padeda sutaupyti daug laiko ir vieno pirkimo metu įsigyti viską, ko reikia. Galiausiai, vizualioje erdvėje taip pat galima skaityti kitų žvejų patarimus, tam tikrų reikmenų aptarimus, kurie sukonkretina paieškas.

  1.     Maistas ir vanduo.

Daugelio žmonių žvejyba trunka po kelias valandas ir ilgiau. Labai svarbu pasirūpinti maistu bei gėrimais, kurie leis be jokio diskomforto išbūti ir ilgiau. Svarbu rinktis tokį maistą ir gėrimus, kurie derinami prie klimato sąlygų. Gal reikia šalto vandens karštą dieną? O gal karštos arbatos žiemos rytą?

  1.     Tinkama apranga.

Taip pat reikia pasirūpinti ir tinkama apranga, kuri leis bet kokiu oru visada jaustis gerai. Žvejybos įrankių prekybos centruose taip pat galima rasti specialią aprangą, kuri yra skirta būtent šios pramogos asams. Investuoti tikrai apsimoka, kadangi tokie drabužiai yra pritaikyti žvejybai net ir sudėtingoms oro sąlygoms.

  1.     Pramoga.

Kol vieni kantriai net kelias valandas žiūri į vandenį, tuo tarpu kitiems reikia pramogų, kurios padėtų tą laukimą padaryti ne tokiu ilgu. Tai gali būti knyga, planšetinis kompiuteris ir bet kokia kita pramoga, kuri gali būti derinama su meškerės stebėjimu bei greita reakcija, kai to reikia

  1.     Žvejybos leidimai.

Galiausiai reikia nepamiršti pasirūpinti žvejybos leidimais, kurie leis būti ramiu, kad ši pramoga – malonumas ne tik Jums, tačiau ir nauda gamtai. Lygiai taip pat reikia nuspręsti – kur žvejoti, kad būtų pasiektas ne tik rezultatas, tačiau pavyktų maloniai jaustis tam tikroje aplinkoje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *