Geologiniai grunto tyrimai. Kam jų reikia?

Natūralu, kad infrastruktūros poreikis yra lemiamas genealoginių tyrimų, kurie lemia tam tikrų inžinerinių statybinių sąlygas, vietovę bei kitus niuansus. Ar geologiniai tyrimai yra būtini? Žinoma. Juk jie gali padėti įvertinti riziką ir tuo pačiu nustatyti santarvės su gamta poreikį, kurie remiasi į tam tikrus svarbius kriterijus.

Nors dažniausiai šie tyrimai yra atliekami planuojant statybas, tačiau tikrai yra ir daugiau priežasčių, kurios lemia šios sferos specialistų pasamdymą. Geologiniai tyrimai reikalingi nuo pat pirmųjų statybų žingsnių, tai yra, nuo pamatų tiesimo, projekto sudarymo.

Galiausiai, juk nekilnojamojo turto pamatų gylis kinta ir priklausomai nuo dirvožemio savybių, o tik gerai atlikus pačius pirmus žingsnius – pavyks būti ramiu, kad ir paskui – viskas bus kur kas paprasčiau ir statybos eisis „kaip per sviestą“.

Geologiniai tyrimai yra reglamentuojami įstatymo: Statybos techninis reglamentas STR 1.04.02:2011 „Inžineriniai geologiniai ir geotechniniai tyrimai“. Jame yra nurodytos reglamento taisyklės, kurios apibrėžia – kaip turi būti atliekamas tyrimas ir tuo pačiu kaip analizuoti gautus rezultatus, kokias išvadas reikia pasidaryti.

Tiesa, ne visada grunto tyrimai yra reikalingi. Minėtame įstatyme yra nurodoma, kad šie tyrimai nėra privalomi tokiu atveju, kai NT objektas yra nesudėtingas. Tai gali būti sodo namelis, pagalbinis pastatas, toks objektas, kurio plotas nesiekia 80 kvadratinių metrų. Žinoma, visada geriausia tartis su specialistais, kurie padės įvertinti Jūsų situaciją. Ir tuo pačiu nepamirškite, kad atlikti tyrimus verta ir tokiu atveju, kai to nereikalauja įstatymas. Juk geriau tiksliau žinoti kas ir kaip, tiesa?

Kad ir kokių paslaugų Jums reikia – svarbiausia atsiminti, kad tik gera įmonė gali suteikti tokias paslaugas, kokių Jums reikia. Tarkitės su tais, kurie paslaugas atlieka legaliai. Tai yra garantija, kad viskas bus taip, kaip reikia ir išduodi leidimai, pateiktos išvados – bus tinkamos ir racionalios.

Visada galima rasti tokių, kurie siūlo paslaugas kur kas pigiau. Deja, didelė tikimybė, kad tokiu atveju ne tik kad negausite gerų paslaugų, tačiau jos ir neligitymios, tad, deja, įstatymų tvarka – nepripažįstamos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *