Kaip dažnai reikia laikyti sodo gėles?

Norite, kad Jūsų sodas būtų margas? Tokiu atveju reikia pasirūpinti gėlėmis, kurios šiltuoju metų laiku džiugins ne tik akis, tačiau taip pat ir uoslę. Dažniausiai gelių nori daugelis, tačiau galvoja, kad joms gali reikti skirti labai daug laiko, kad pastarosios tikrai atrodytų gražiai. Visgi, tai nėra tiesa.

Sodui nereikia daug priežiūros

Gėlėms pirmiausia reikia nuolatinio vandens, saulės ir gerų trąšų. Saulės šviesa nuo mūsų nepriklauso, tręšti reikia vos kelis kartus per sezoną, tad nesunku, o vandens išgavimui siūloma automatinė laistymo sistema, kuri pati pasirūpina augalais. Jums belieka džiaugtis nuostabia aplinka, kuri ir gražiai atrodo, ir tuo pačiu labai gardžiai kvepia.

Kokios gėlės auginamos?

Pirmiausia reikia labai atsakingai komponuoti gėles, kurios augs Jūsų sode. Juk vienoms reikia daugiau dėmesio, kitoms – mažiau, tačiau bet kuriuo atveju jo skyrus – galėsite būti ramus, kad augalai vešės. Tiesa, greta augalų poreikių reikia nepamiršti, kad varijuoja ir vandens poreikiai. Kol vienoms reikia daugiau, tuo tarpu kitoms – kur kas mažiau. Visada geriausia dėl to yra tartis su pardavėjais, kurie ne tik padeda rasti tinkamas gėles, tačiau ir pataria ką greta ką auginti, kad jos nuostabiai vešėtų.

Sistemos pasirinkimas

Tiesa, su specialistais reikia tartis ne tik tada, kai ieškomos geriausios gėlės, tačiau ir tada, kai galvojama, kad automatinė laistymo sistema geriausiai atitinka poreikius. Šiuo metu variantų yra labai daug, tad dažniausiai be specialisto sunku ir patarti.

Visgi, dažniausiai keliami panašūs reikalavimai. Tai yra:

  1. Sistemos kaina.
  2. Jos ilgis.
  3. Funkcionalumas.
  4. Siūlome daugiau dėmesio skirti gamintojui.
  5. Laistymo tipas.
  6. Garantija.
  7. Bei kitos smulkmenoms.

Nepamirškite, kad perkant internetu galima pamatyti akcijas ir sutaupyti.

Laistymo poreikis

Svarbiausia yra kuo detaliau domėtis augalais, kurie veši Jūsų sode. Tokiu atveju bus galima užprogramuoti gėlių laistymo intensyvumą ir tuo pačiu pasirūpinti, kad augalai gautų ne tik ne per mažai vandens, tačiau taip pat ir ne per daug. Patikėkite, tai taip pat gali būti žalinga.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *