Kokio dydžio sofą rinktis svetainės kambariui?

Tinkamas sofos mastelis yra būtinas sėkmingam interjero dizainui, taip pat jos formos ir spalvos parinkimui. Galų gale, šis baldas yra pagrindinis daugelio socialinių erdvių bruožas, todėl svetainės sėdėjimo idėjos yra svarbios.

Pirmenybė teikiama dydžiui, nes norint pasirinkti tinkamiausius matmenis labai svarbu suvokti kambario tūrį.

Užtikriname, kad bet kuriam baldui pakaktų cirkuliacijos aplinkui ir erdvės, kad jis nepablogintų kambario dizaino detalių ar ypatybių. Per didelė sofa neproporcingai apims kambarį, o per maža neatliks savo funkcijos.

Svetainės sofos, kurios ilgis yra per visą sieną, prieš kurią ji yra, gali pasirodyti nepalanki kambario schemoje. Tačiau taip pat būna, kad sofa gali atrodyti per maža.

Vienas iš būdų, kaip pasiekti tinkamas proporcijas, yra siekti, kad sofa būtų maždaug du trečdaliai sienos ilgio.

Jei naudojate šią taktiką, atminkite, kad paprastai sofos gali būti maždaug 175, 210 ir 240 cm. Atitinkamai, du trečdaliai nagrinėjamos sienos ilgio gali būti tarp dviejų standartinių dydžių. Jei taip yra jūsų kambaryje, su didesne sofa yra galimybė pailginti šiek tiek daugiau nei du trečdalius sienos ilgio, kad tilptų daugiau žmonių.

Arba išsirinkite sau geriausią sofą, kuri yra mažesnė nei du trečdaliai sienos ilgio, jei papildomos sėdimos vietos nereikia. Bet kuriuo atveju yra kur prisitaikyti, o neproporcinga sofa nebus rezultatas.

Vietoje to pasirinkote pagal užsakymą pagamintą sofą? Galite užsakyti būtent tokio dizaino ilgį, kokio norite.

Nors kambario matmenys yra esminis veiksnys renkantis tinkamą sofą, tai, kaip kambarys bus naudojamas, taip pat turės įtakos, kokio dydžio sofa yra geriausia.

Televizoriuje, kino teatre ar šeimos kambaryje, kur šeima nenori sėdėti kartu, dažnai naudojame didelę suglebusią kampinę sofą, dažnai su kušete, kurią galima perkelti, kad galėtų pasikelti kojas ir ilsėtis arba ją galima perkelti.

Kai kambarys daugiausia naudojamas lankytojams linksminti, dvi viena prieš kitą stovinčios sofos gali pasirodyti labiau draugiškos nei viena didelė versija, kurioje sėdintys asmenys išsirikiuoja į eilę, todėl sofas atitinkamai reikės sumažinti, kad tarp jų ir aplinkui būtų pakankamai vietos.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *