Pirkite perskaitytas knygas – sutaupysite ir apsaugosite gamtą

Vis rimčiau plečiantis diskusijoms apie klimato kaitą, taršą, žemės resursų eikvojimą, žmonės nusisuka nuo vartojiškumo ir pradeda į viską žvelgti su tausojimo, pakartotinio panaudojimo, zero waste filosofija. Ne išimtis ir knygos. Perskaitytos knygos neužsigula lentynose, o yra parduodamos, keliauja iš rankų į rankas ir taip atlieka dvi funkcijas. Pirma, leidžia skaitytojui sutaupyti. Ir antra, padeda tausoti aplinką.

Perskaitytos knygos turinys nepakinta

Knygos turinys – žodžiai, sakiniai ir mintys, nepakinta nesvarbu kiek žmonių ją perskaitė, kiek metų ji pragulėjo lentynoje. Todėl jei neturite tikslo pirkti tik gražias, pagal interjero spalvas suderintas knygas, o norite plėsti savo akiratį ir skaityti – tuomet neverta pirkti naujos knygos. Perskaitytos knygos jums suteiks tokį pat skaitymo malonumą, praturtins ir tuo pačiu leis jaustis nuveikus gyvenime šį tą daugiau – išsaugojus medį.

Net jeigu knyga jau keliavo iš rankų į rankas ir galbūt minkštas viršelis pasipuošė užsirietusiais kraščiukais, tačiau tai ne trūkumas. Kaip tik parodo, kad knyga vertinga, yra daug žmonių norinčių ją perskaityti, galbūt rekomendacijos eina iš lūpų į lūpas. Juk anksčiau, kai nebuvo interneto apžvalgų, taip visi ir dalindavosi informacija kurios knygos geros. Tad jei knyga norima ir ieškoma –  greičiausiai ji kažkuo ypatinga.

Sutaupyti pinigai

Knygas skaityti malonu, dar maloniau, kai už jas nereikia mokėti didelių sumų. Naujos knygos kainuoja daug daugiau, vien dėl to, jog jos naujos, dar nečiupinėtos ir kvepia dažais. Tokios knygos yra puikios kai norite įsigyti knygų pristatyme ir gauti autoriaus autografą, kai norite įsigyti ir padovanoti draugui arba perkate nedidelio tiražo, pirmo leidimo knygą, kuri jūsų manymu ateityje taps kolekcine.

Kitu atveju neverta išlaidauti. Už tą pačią sumą galite įsigyti daug daugiau jau perskaitytų geros būklės knygų, kurios lygiai tiek pat džiugins ir praturtins jūsų vidinį pasaulį.

Apsaugoti medžiai

Knygos gaminamos iš popieriaus. O popierius iš medienos. Tą dar išmokome mokykloje. Pirkdami naujas knygas, jūs keliate paklausą, leidėjai didina tiražus, leidžia naujus senų knygų leidimus. Knygynuose niekada nepritrūks knygų. Tačiau knygos nemėgsta dulkėti, jos turi būti skaitomos. Tad perskaitytos knygos keliaudamos iš rankų į rankas sukuria galimybę sumažinti naujai spausdinamų knygų, ypač tų leidimų, kurių jau yra prileista anksčiau, klasikos žanro knygų. O taip išgelbėjamas ne vienas medis nuo pražūties.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *