Komfortiškam gyvenimui name – stumdomi vartai

Tvoros ir įvažiavimo vartai yra labai svarbūs bet kurio žemės sklypo elementai. Jie atlieka ne tik dekoratyvinę funkciją, bet ir saugo mus nuo nekviestų svečių. Geri vartai turi būti tvirti, pagaminti iš patvarių medžiagų ir patogūs naudoti. Šiame straipsnyje aptarsime, kodėl verta rinktis stumdomus vartus savo kiemui.

Kaip veikia stumdomi vartai?

Stumdomuosius vartus sudaro viena išilgai tvoros slenkanti varčia. Ji dengia visą įėjimo plotį ir, nors vartai yra nemažos apimties, jie gali būti visiškai bet kokio pločio. Stumdomoji vartų varčia laikosi ant plieninių ritinėlių, pritvirtintų prie pamato. Be to, įrengti du stulpeliai, kurių vienas laiko vartus vertikalioje padėtyje, o kitas neleidžia vartams per daug pasislinkti nuo bėgių. Stumdomųjų vartų kokybė yra labai svarbi. Skirtingai nei mediena, plienas yra tvirtesnis ir atsparesnis oro sąlygoms. Jei vartai pagaminti iš netinkamos medžiagos, jie gali būti sugadinti, o prastos kokybės vyriai laikui bėgant surūdyti ir trukdyti judėti vartams.

Stumdomi vartai – konstrukcija

Automatiniai stumdomi kiemo vartai gali būti sumontuoti įprastai arba ant specialaus bėgelio. Pastaruoju atveju nuo jo būtina pašalinti nešvarumus, pavyzdžiui, akmenis, sniegą ar lapus, nes tai  gali trukdyti varčiai slysti laisvai. Kaip praktiškai atrodo stumdomų vartų naudojimas? Skirtingai nuo dvivėrių vartų, atidarius, jie neužima vietos sklypo viduje, o pučiant stipriam vėjui nėra pavojaus, kad jie bus uždaryti. Įrengus stumdomus vartus su automatiniu varikliu į namų kiemą galima patekti neišlipus iš automobilio.

Stumdomų vartų privalumai

Privalumas, dėl kurio pirkėjai noriai renkasi stumdomuosius vartus, yra tas, kad jiems nereikia daug vietos. Kadangi vartai tik slenka tiesia linija, nereikia jaudintis, kad turime per mažą įvažiavimą. Reikia tik tiek vietos, kad atidaryti vartai tilptų išilgai tvoros. Kitas privalumas – didelis vartų ir automatikos pasirinkimas geromis kainomis. Galime rinktis iš įvairių sprendimų, pritaikytų prie vartų svorio, naudojimo dažnumo ir asmeninių pageidavimų. Stumdomi vartai yra tvirti. Paprastai jie gaminami iš plieno, rečiau iš aliuminio arba ketaus. Pirmasis variantas yra ekonomiškiausias. Platus medžiagų, konstrukcijų ir kainų spektras yra dar vienas privalumas.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *