Ką galima sužinoti atlikus automobilių diagnostiką?

Ar jūsų automobilis atrodo vangesnis nei įprastai, galbūt lenkiant kitą transporto priemonę ar bandant įvažiuoti į kalną? Ar pastebėjote, kad prietaisų skydelyje pasirodo įspėjamieji žibintai, bet nesate tikri, ką jie reiškia? Visa tai yra ženklai, kad turėtumėte apsvarstyti galimybę planuoti automobilio diagnostikos testą. Geriau nustatyti problemą dabar, kol dar neįvyks rimtesnė žala, dėl kurios turėsite sumokėti didelę remonto sąskaitą.

Įspėjamoji lemputė

Dauguma šiuolaikinių automobilių turi borto kompiuterį, vadinamą variklio valdymo bloku (ECU), kuris nuolat stebi automobilio veikimą. ECU yra prijungtas prie jutiklių visame automobilyje, kurie siųs įspėjimus, jei kils problemų, tokių kaip mažas skysčio lygis arba padidėjusi variklio temperatūra. Kiekviena problema turi savo unikalų klaidos kodą, kuris įjungia atitinkamą įspėjamąją lemputę prietaisų skydelyje.

Kodėl reikalingas diagnostikos tyrimas

Atlikus automobilio diagnostikos testą, gali būti atskleistos problemos, susijusios su varikliu, transmisija, degalų baku, alyvos baku, išmetimo sistema ir kitais komponentais. Naudodamas specialią transporto priemonių diagnostikos įrangą, apmokytas mechanikas gali tiksliai nustatyti problemos vietą ir pobūdį. Tai leis greitai ir laiku atlikti reikiamą remontą, kol problema dar padidės ir nepabrangs.

Ką pasako automobilių diagnostika

Jūsų automobilio diagnostikos testas suteiks informacijos apie šiuos komponentus. Uždegimo laikas. Kuro siurblys ir filtras. Kuro purkštukai. Uždegimo ritės. PCV vožtuvas. Variklio RPM. Taškai ir kondensatorius. Oro ir aušinimo skysčio temperatūra. Alkūninio veleno ir skirstomojo veleno padėtis. Uždegimo žvakės. Bandymas parodys, ar kiekvienas komponentas yra geros darbinės būklės ir ar jame nėra nepageidaujamų nuosėdų ir nuotėkių.

Automobilių diagnostikos tyrimų privalumai. Atlikę automobilio diagnostikos testą, jūsų mechanikas gali sutaupyti daug laiko ieškant problemos. Tai taip pat reiškia, kad sutaupysite pinigų, nes jums nereikės mokėti už visą mechaninę patikrą. Kai prietaisų skydelyje užsidega įspėjamoji lemputė „Patikrinti variklį“, turėtumėte nepamiršti, kad jūsų variklis sudarytas iš šimtų dalių. Todėl jums sunku tiksliai pasakyti, kas sukelia problemą. Tačiau jūsų mechanikas gali atlikti kompiuterinę diagnostinę patikrą, kad nustatytų problemos šaknį, ir tada jis gali išspręsti tik tai, ką reikia pataisyti. Daugumą diagnostinių patikrinimų galima atlikti per mažiau nei valandą.

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *