Pagal ką išsirinkti siūlus mezgimui?

Ar svajojote, kada pats savo rankomis nusimegzti megztinį, kuris būti originalus ir išskirtinis, bei žinoma būtų Jūsų rankomis pagamintas? Jei svajonė liko svajone, o noras išbandyti kažką naujo vis dar išliko, siūlau nebedvejoti ir pasirūpinti savo svajonės įgyvendinimu. Na, o prieš pradedant mezgimą būtina išsirinkti tinkamas priemones jam atlikti. Vienos ir pagrindinių priemonių yra virbalai ir siūlai mezgimo. Pasirinkti tinkamus siūlus mezgimui yra svarbus žingsnis norint pasiekti norimą rezultatą. Kai renkatės siūlus mezgimui, atkreipkite dėmesį į šias svarbias savybes:

  • Siūlo storis ir tankumas. Pasirinkite siūlus, kurių skersmuo ir tankumas atitinka jūsų mezgimo projektą. Plonesni siūlai tinkami smulkaus rašto mezginiams, o storas siūlas tiks didesniems ir šiltesniems gaminiams, kurie net ir šalčiausią žiemą jus sušildys.
  • Mezgimui skirti siūlai gali būti pagaminti iš skirtingų medžiagų, įskaitant vilną, medvilnę, akrilą, šilką ir kt. Svarbu pasirinkti siūlą, kurio sudėtis tinka jūsų pageidaujamam dizainui ir tinka Jūsų kūnui, nes būtina paminėti, kad kai kurie audiniai turi savybę raguoti su kūnu ir kartais jautresniems žmonėms sukelia niežulį ir jie tiesiog negali jų dėvėti. Vilnos siūlai suteikia šilumą, medvilnės siūlai yra švelnūs ir lengvi, o akriliniai siūlai gali būti priskiriami prie jautrių ir alergiškų žmonių, nes jie mažiausiai alergizuoja ir jautrina žmogaus kūną.
  • Siūlų pasirinkimas priklauso nuo jūsų skonio ir vizijos, ką planuojate nusimegzti. Galite rinktis vienos spalvos siūlus, kad gautumėte vientisą ir vienalytį raštą, arba eksperimentuoti su skirtingomis spalvomis ir raštais, kad sukurtumėte unikalią ir įdomią megztinio projektą.
  • Pasirinkite kokybiškus siūlus, kurie yra atsparūs dažnam lietimui ir žinoma mažiau turi atplaišų, kurios su laiku gali atrodyti, kaip netvarkingas audinys. Svarbu, kad jūsų mezgimo projektas būtų tvirtas ir ilgaamžis.
  • Prieš perkant siūlus, galite pasiskaityti siūlų etiketes, kuriose yra informacija apie siūlo priežiūrą, spalvos stabilumą ir kitas svarbias savybes.

Na, ir pabaigai būtina paminėti, kad galite pasikonsultuoti su patyrusiais mezgimo specialistais arba pasidomėti internetu, apie siūlų pasirinkimą ir išsirinkti pačius tinkamiausius savo naujam mezgimo projektui.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *