Kas yra IELTS egzaminas ir kokios galimybės jį išsilaikius?

Tarptautinė anglų kalbos testavimo sistema yra plačiai pripažintas egzaminas, kuriuo vertinamas asmens anglų kalbos mokėjimas. Egzaminas skirtas asmenų, norinčių studijuoti ar dirbti angliškai kalbančiose šalyse, kalbinių įgūdžių įvertinimui. Testas turi specifinį formatą ir struktūrą, kurį sudaro keturios dalys: klausymas, skaitymas, rašymas ir kalbėjimas. Kiekvieno skyriaus tikslas – įvertinti kandidato gebėjimus suprasti ir vartoti anglų kalbą įvairiuose kontekstuose – nuo ​​kasdienių pokalbių iki akademinių ir profesinių sąlygų.

Yra dviejų tipų IELTS egzaminas: akademiniai ir bendrieji mokymai. Akademinis testas skirtas asmenims, planuojantiems studijuoti bakalauro ar magistrantūros lygmenyje angliškai kalbančioje šalyje. Priešingai, bendrojo mokymo testas yra skirtas tiems, kurie nori dirbti, treniruotis ar mokytis ne laipsnio angliškai kalbančioje šalyje. Abu testai turi tą patį formatą ir struktūrą, tačiau skaitymo ir rašymo skyriai skiriasi turiniu ir sudėtingumu.

IELTS egzaminas naudoja devynių juostų balų sistemą kandidatų kalbos mokėjimui įvertinti. Balai svyruoja nuo 1 iki 9 , kiekvienas balas atspindi konkretų kalbos mokėjimo lygį. Svarbu pažymėti, kad IELTS egzamino neišlaikyti neįmanoma. Vietoj to, rezultatai rodo kandidato kalbos vartojimo lygį. Egzamino rezultatai galioja dvejus metus ir kandidatai gali pakartotinai laikyti testą, kad pagerintų savo balą arba pasibaigęs ankstesnio balo galiojimo laikas. Siekdami padidinti savo galimybes išlaikyti egzaminą, kandidatai gali užsiregistruoti į IELTS parengiamąjį kursą, kuris gali padėti patobulinti savo kalbos įgūdžius ir susipažinti su testo formatu bei struktūra.

Veiksniai, turintys įtakos tikimybei išlaikyti IELTS egzaminą

Galimybei išlaikyti IELTS egzaminą didelę įtaką turi asmens kalbos mokėjimas ir pasirengimas. Egzaminas skirtas įvertinti asmens gebėjimą vartoti anglų kalbą akademinėje aplinkoje, todėl jam reikia aukšto lygio visų keturių kalbos įgūdžių: klausymo, skaitymo, rašymo ir kalbėjimo. Tie, kurie nebuvo tinkamai pasiruošę arba neturi pakankamai žinių bet kurioje iš šių sričių, gali sunkiai išlaikyti egzaminą. Tačiau tinkamai pasiruošę ir lavinę kalbos įgūdžius, asmenys gali žymiai padidinti savo sėkmės galimybes.

Egzamino formato ir struktūros žinojimas yra dar vienas esminis veiksnys, turintis įtakos tikimybei išlaikyti IELTS egzaminą. Egzaminas susideda iš keturių dalių, kurių kiekviena turi tam tikrą formatą ir laiko limitą. Egzamino struktūros ir klausimų, kuriuos galima užduoti, supratimas gali padėti asmenims geriau pasiruošti ir gerai atlikti egzaminą. Be to, praktika su pavyzdine egzaminų medžiaga ir bandomieji egzaminai gali padėti asmenims lengviau laikytis egzamino formato ir sumažinti nerimą dėl testų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *