Klaidos, kurios pasitaiko, ruošiantis kalbos potemėms

Bet kokioje situacijoje, kai padarome klaidas pakankamai dažnai jaučiamės nemaloniai. Aišku, kartais jos nebūna per daug didelės, tačiau kur kas geresnė situacija yra tada, kai viską padarome be klaidų. Ypač klaidos gali daug kainuoti tada, kai turime vieną šansą ką nors padaryti. Vienas tokių pavyzdžių gali būti įvairūs egzaminai. Aišku, kai kuriuos galima perlaikyti kelis kartus, tačiau vis tiek norisi viską padaryti iš pirmo karto. Tikriausiai lengviau yra pasiruošti tada, kai žinai, kokių klaidų galima išvengti. Tad šiame straipsnyje ir norime daugiau papasakoti apie klaidas, kurių galima išvengti ruošiantis kalbos potemėms.

Per daug didelis pasitikėjimas ir manymas, kad viską įmanoma pasakyti iš galvos

Tikrai atsiranda tokių mokinių, kurie per daug pasitiki savo jėgomis ir esant paprastai situacijai atrodo gali pasakyti labai daug, atsakyti į įvairius klausimus ir panašiai. Kadangi egzaminai dažniausiai būna tik vieną kartą, tai sunku susidaryti įspūdį, kokios emocijos bus tą momentą. Paprastai per egzaminą yra nemažas jaudulys, o būtent tai gali pakišti koją ir gali pasirodyti, kad dar prieš atsiskaitymą turi ką pasakyti, o pačio atsiskaitymo metu pritrūksta žodžių, balsas dreba ir panašiai. Kad to būtų mažiau ir galėtumėte tinkamai pakalbėti verta tikrai stipriai pasiruošti. Pasiruošimo niekada nebus per daug, o tokiu atžvilgiu tik padarysite sau didelę paslaugą.

Pasirenkama netinkama potemė

Kuomet yra paskelbiamos kalbos potemės, iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad viskas atrodo paprasta. Viena ar kita tema galima kažką pasakyti. Bet kalbėjimas turi trukti tam tikrą laiką, todėl ne visada iš savo žinių galima viską papasakoti arba tiesiog yra per mažai laiko, kad išnaudoti visą laiką. O kartais atsitinka ir taip, kad atrodo potemė yra pakankamai lengva, gali pasakyti bent jau šiek tiek informacijos, tačiau kai reikia prasiplėsti tampa problema. Todėl visada verta svarstyti kelias potemes, pasižiūrėti ar galite jas pakankamai išplėtoti, pateikti tinkamų pavyzdžių ir panašiai.

Renkamasi tas potemes, kurias pasirenka ir kiti

Dar viena klaida, su kuria yra susiduriama ta, kad labai žiūrima į kitus ir nesivadovaujama savo nuomone. Kas tinka vienam tikrai nebūtinai turi tikti kitam, todėl pasirinkta tam tikra potemė gali tikti tik vienam. O jų ir yra paskelbiama nemažai tam, kad kiekvienas išsirinktų būtent tą, kuri tinka tik jam. Tad vadovaukitės savo žiniomis, kas patinka ir rinkitės tik jums parankią potemę, nors tai bus ir mažuma.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *