Vairavimo testai: kokios klaidos dažniausiai pasitaiko ir kaip jų išvengti?

Klysti svarbiose ir atsakingose situacijose tikriausiai nenorime nei vienas. Todėl kuo daugiau žinių ir situacijų žinosime, kur yra daromos klaidos, tuo paprasčiau galėsime jų išvengti arba padaryti tokius veiksmus, kurie to padėtų išvengti. Daugeliui atsakingas momentas yra tas, kai yra laikomas vairavimo egzaminas. Ten reikia padaryti viską labai gerai, be kritinių klaidų, kad būtų galima lengvai įgauti teisę vairuoti. Šiame straipsnyje pasirinkome ne vairavimo egzaminą, o vairavimo testą, kad būtent per jį išmoktumėte viską, ko tik galima ir tuomet galutiniame rezultate galėtumėte pasimėgauti tinkamomis žiniomis ir išvengti nemalonių situacijų.

Vertinkite oro sąlygas

Tai galioja tokiems vairuotojams, kuriems visas mokymosi laikotarpis yra su pereinamaisiais orais. Aišku, patogiau yra tada, kai šviečia saulė, kelio danga yra sausa, tada yra kur kas mažesnė tikimybė kažką padaryti blogai. Bet jeigu matote, kad egzaminai bus laikomi rudenį, tuomet verta žinoti, kad kelio sąlygos gali būti pačios įvairiausios, nes gali būti šlapia, oras apsiniaukęs, gali būti rūkas, tad matomumas gali būti ne itin geras, o stabdymo atstumas šiek tiek ilgesnis, tad tokiems dalykams reikia pasiruošti. Taip pat pas mus oras būna nenuspėjamas, tad gali atsitikti ir taip, kad gali būti sniego arba stipriau pašalę. Kadangi nauji būsimieji vairuotojai to gali neįvertinti ir būtent per egzaminą suklysti. Tad visada verta instruktoriaus paklausti patarimų, jeigu yra galimybė pasipraktikuoti vairuoti būtent tokiu oru, nes per egzaminą jausitės kur kas geriau.

Nesiblaškykite ir orientuokitės į tai, ką darote

Vairavimo testai kartais gali atrodyti per daug paprasti, tad mokiniai ne visada visą laikotarpį yra sukoncentravę dėmesį. Kartais mintys nušoksta kitur, tad instruktoriui tenka spausti pedalus, kad išvengti problemos. Tokiu metu, kritinės klaidos nėra, niekas jūsų iš automobilio neišprašys, bet tai yra ženklas, kad per vairavimo egzaminą gali atsitikti lygiai taip pat ir jūs prarasite teisę įgauti vairuotojo pažymėjimą ir teks bandyti kitą kartą. Tad kiekvieno vairavimo testo metu vykite visas mintis į šoną ir stenkitės bent tam momentui susikoncentruoti į tai ką darote.

Kiti naudingi patarimai

Viename straipsnyje tikrai sunku pateikti visus patarimus, kurie būtų naudingi, tad dar pateikiame kelis vienus iš pačių svarbiausių:

  • Vairavimo metu stenkitės nesijaudinti, nes būtent jaudulys gali pakišti koją;
  • Visada laikykitės eismo taisyklių, nes geri įgūdžiai yra sėkmingo vairavimo pagrindas;
  • Nebijokite įsigyti daugiau vairavimo testo pamokų, kuo jų turėsite daugiau, tuo didesnė tikimybė, kad išlaikysite egzaminą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *