Kačių maistas – geriau sausas ar šlapias?

Kadangi kačių maisto pasirinkimas yra labai didelis, todėl ne vienam gali kilti klausimas, kaip pasirinkti patį geriausią variantą. Tikriausiai didžiausią skirtumą tarp maisto galime įžvelgti tokį, kad jis yra sausas arba šlapias. Galime girdėti pačių įvairiausių nuomonių, kuris variantas yra geriausias. Tad, kad ir jums būtų aiškiau, ką geriau pasirinkti, šiame straipsnyje norime aptarti abu kačių maisto pasirinkimus, kuris yra vertesnis dėmesio, o gal geriau tam tikrą kategoriją išimti iš kačių maisto raciono.

Sausas kačių maistas

Tikriausiai daugelis įsivaizduoja, kad sausas kačių maistas yra vienas pagrindinių maisto šaltinių, kurį gali duoti šeimininkas. Tai yra visiškai teisingai, pagrindinį maisto racioną turėtų sudaryti būtent toks maistas. Bet, aišku, labai svarbu dėmesį atkreipti į tai, kokios kokybės jis bus pasirenkamas. Kuo jis bus geresnis, tuo kaitei bus naudingiau, nes ji gaus kur kas daugiau naudos ir tai nekenks ir nealins jos organizmo. Aišku, sausas maistas gali būti kiek kitoks, tai yra skanėstai katėms. Nors jų kaip pagrindinio maisto duoti nereikia, tačiau kartais palepinti tikrai verta. Tačiau tokie skanukai irgi neturi būti bet kokios kokybės, rinkitės kaip įmanoma kokybiškesnius, kad jie taip pat duotų naudos.

Šlapias kačių maistas

Šlapias kačių maistas taip pat yra reikalingas katėms, tačiau jo taip dažnai duoti nereikia. Kartais gali susidaryti toks įspūdis, kad jos šlapią maistą mėgsta kur kas labiau nei kad sausą, todėl daugelis ir stengiasi jo duoti daugiau. Tačiau bet kokiu atveju, daugelis specialistų rekomenduoja, kad sausas maistas būtų pagrindinis, o šlapias kaip priedas, kuriuo galėtų pasigardinti ir pasilepinti.

Kuris geriau?

Tad iš pateiktos informacijos tikriausiai supratote, kad pateikti vieną konkretų atsakymą nėra galimybės, nes tiek vienos rūšies, tiek kitos rūšies maistas yra reikalingas, todėl atsisakyti vieno ar kito varianto irgi negalima. Tikriausiai viena iš svarbiausių taisyklių, kurios reikia laikytis, tai katei duoti pakankamą kiekį maisto, kuris duotų kaip įmanoma daugiau naudos jos organizmui. Aišku, maisto kokybė irgi yra labai svarbi, tad jeigu esate mylintis šeimininkas, kuriam svarbu katės gerovė, sveikata kailio išvaizda, visada rinkitės pačios aukščiausios kokybės tiek sausą, tiek šlapią maistą. Toks sprendimas bus pats geriausias ir optimaliausias tiek jums, tiek jūsų katei.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *