Kelionės kemperiu Lietuvoje – puikus būdas išbandyti tokio tipo keliones

Kelionės kemperiu – visame pasaulyje populiarus keliavimo ir atostogavimo būdas. Tačiau Lietuvoje žmonės vis dar nedrąsiai ryžtasi išbandyti tokio tipo keliones. Visgi, išbandžiusieji sako, kad tai – nuostabus būdas poilsiauti, tyrinėti ir atrasti naujas vietas. Vasara – puikus metas išbandyti keliones kemperiu. O tiems, kuriems kyla dvejonių, ar nedrąsu leistis į ilgą kelią – kelionės po Lietuvą – geriausia pradžia. 

Mūsų šalis turi nuostabų kraštovaizdį, kuris džiugina akį keliaujant, o ir vietų, kurias verta pamatyti ir aplankyti čia – apstu.

Pirmiausia – kelionės maršruto susidėliojimas

Nors kemperiu galima keliauti ir be išankstinio plano, visgi, norint iš tikrųjų pakankamai daug pamatyti ir atrasti, verta iš anksto susiplanuoti kelią. Mūsų krašte yra daugybė nuostabių gamtos kampelių, upių ežerų, pajūris. Taip pat daugybė muziejų, dailių senamiesčių ir pilių. Tad norint bent dalį jų pamatyti, pravartu turėti planą. Štai keletas vertų dėmesio vietų, kurias tikrai verta aplankyti Lietuvoje:

  • Kernavė – pirmoji Lietuvos sostinė su senoviniais piliakalniais ir archeologiniu muziejumi.
  • Kryžių kalnas – unikali vieta šalia Šiaulių, kurioje stovi tūkstančiai kryžių, atneštų piligrimų ir turistų.
  • Žemaitijos nacionalinis parkas – puiki vieta gamtos mylėtojams su Platelių ežeru, dviračių takais ir etnografiniais kaimais.
  • Nida ir Kuršių nerija – UNESCO pasaulio paveldo objektas, garsėjantis savo kopomis, ramybe ir gamtos grožiu.

Kemperio nuoma – į ką atkreipti dėmesį renkantis

Keliaujant, kemperis tampa tiek transporto priemone, tiek nakvynės vieta. Todėl renkantis kemperį, verta ieškoti kuo mažiau dėvėto, techniškai tvarkingo, patogaus ir ergonomiško. Šiuo atveju, reiktų dairytis ne pigiausio, o kokybiškiausio varianto. Tam, kad kelionė juo būti patogu, neerzintų važiuoklės barškėjimas, susidėvėjęs interjeras ar savo funkcijos pilnai negalinti atlikti įrengta buitinė technika.

Ieškant pigesnio varianto, galime nuomotis karavaną – prikabinamą namelį ant ratų. Kurio nuomos kaina pigesnė. Ir turi savo privalumų. Atvykus į norimą aplankyti miestą, karavano priekabą galite atgabinti ir palikti kempingo aikštelėje, o patys leistis į miesto apžvalgą tik savo automobiliu. Atėjus poilsio metui, galite grįžti į karavaną, kur jūsų lauks poilsį suteikti pasiruošusios patogios lovos, ar mini virtuvėlė maistui pasiruošti.

Kokius daiktus pasiimti su savimi į kelionę kemperiu

Kemperyje yra viskas, ko reikia buičiai – lovos, wc ir dušas, mini virtuvėlė maistui pasiruošti. Todėl reiktų pasiimti viską, ko prireiks miegui, asmeninei higienai ir maisto ruošimui. Patalynė, dušo ir tualeto reikmenys, indai bei maisto produktai. Žinoma, su savimi reiktų nepamiršti ir pramogų elementų – didesniuose kemperiuose rasite pakankamai vietos bagažinėje susidėti dviračius ar paspirtukus. Tam, kad ilgiau apsistoję vienoje vietoje, apylines galėtumėte apžiūrėti ir keliaudami dviem ratais.

Jeigu mėgstate keliauti nevaržomai, nakvoti gamtos apsuptyje, nebūti pririšti prie viešbučių ir kavinių darbo laiko ir norite atrasti Lietuvos grožį, Jums beliko susirasti patikimą kemperių ar karavanų nuomotoją ir leistis į nuostabiausią kelionę. 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *