Oro kondicionieriai – jų tipai

Jeigu namuose sugalvojote įsirengti oro kondicionierių ir dar nežinote, kokį jų tipą pasirinkti, šis straipsnis kaip tik jums. Plačiau papasakosime apie įvairias oro kondicionierių rūšis, išskirsime jų pagrindinius pliusus, tad apie juos žinosite pagrindinę informaciją ir taip galėsite nuspręsti, kuris įrenginys jums bus pats tinkamiausias ir puikiai derės prie namų aplinkos.

Sieniniai oro kondicionieriai

Sieniniai oro kondicionieriai pati populiariausia šių įrenginių rūšis. Jo sistemą sudaro du blokai: vidinis ir išorinis. Turbūt pagal pavadinimus jau yra aišku, kad vidinis blokas bus sumontuotas namo viduje, o išorinis bus montuojamas namo išorėje. Kadangi ši kategorija yra pati populiariausia tai ir turi nemažai pliusų. Štai jie: jis gali būti programuojamas pagal norimus parametrus, jo veikimas yra ganėtinai tylus, juose sumontuoti filtrai naikina pačius įvairiausius kvapus, be to, sulaiko įvairias bakterijas ir virusus. Jis gali būti montuojamas gyvenamuose pastatuose, biuruose, parduotuvėse ir kitose panašiose patalpose.

Palubiniai oro kondicionieriai

Palubiniai oro kondicionieriai yra montuojami prie lubų arba ant grindų. Jeigu patalpoje nėra sumontuotų pakabinamų lubų, palubiniai oro kondicionieriai gali būti puiki alternatyva kasetiniams. Juose oro paskirstymo mechanizmas sumontuotas taip, kad tiesioginė pučiamo oro srovė nekliudys žmogaus ir jam nesukels nepatogumo. Jų privalumas tas, kad jie gali būti montuojami sudėtingos formos patalpose, nes vis tiek puikiai atvėsins ir tokias patalpas.

Mobilūs oro kondicionieriai

Tokie oro kondicionieriai gali būti bet kokiuose namuose, nes jie yra mobilūs ir juos galima pastatyti ten, kur jums yra patogu. Tai taip pat puiki alternatyva kitiems įrenginiams, nes jo kaina palyginus su kitais yra žymiai mažesnė. Aišku, tokio tipo prietaisas neaptarnaus labai didelės patalpos, bet jei gyvenate nedideliame bute, jis puikiai tiks.

Kasetiniai oro kondicionieriai

Šios rūšies kondicionieriai dar kitaip vadinamo lubiniai. Jie yra puikus sprendimas tokiose patalpose, kuriose sumontuotos pakabinamos lubos. Dažniausiai jie turi keturias kryptis, kuriomis oras yra paskirstomas į visas puses, todėl tai puikus vėsinimo sprendimas didelėms patalpoms, tokioms kaip biurai, mokyklos, parduotuvės ir kt. Labai retai tokie oro kondicionieriai būna montuojami namuose, ypač kai jų plotas yra nedidelis.

Kanaliniai oro kondicionieriai

Jis gali būti naudojamas tada, kai reikia atvėsinti skirtingas patalpas. Jo pagrindiniai privalumai yra tokie: jis yra sumontuojamas, todėl nėra matomas namų aplinkoje, todėl galima sutaupyti nemažai vietos ir negadinti sukurto interjero, jo veikimas yra labai tylus ir viena išskirtinių jo savybių yra ta, kad jis gali ne tik vėsinti, bet ir valyti namų orą.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *