Plytelės: kaip jas tinkamai pasirinkti?

Atliekant remontą ir renkantis plyteles, labai svarbu atkreipti dėmesį į tam tikrus aspektus. Nuo to priklausys, kaip ilgai jos tarnaus ir atrodys lyg neseniai sudėtos. Kadangi jų rūšių yra pačių įvairiausių tokių kaip keramikinės, akmens ar marmuro plytelės, tai jas renkantis gali kilti nemažai klausimų, kaip jas pasirinkti vienai ar kitai namo erdvei. Tad šiame straipsnyje pateiksime kelis patarimus, kuriais remiantis galėsite lengviau pasirinkti tam tikrą plytelių rūšį.

Keramikinės plytelės

Tai viena populiariausių plytelių rūšių, nes jos geriausiai tinka vidinėms patalpoms. Įvairūs raštai, spalvos pirkėjui leis išsirinkti iš didžiulės jų gausos. Tokio tipo plytelės yra gaminamos iš balto arba raudono molio. Kokios rūšies molio plyteles pasirinkti nėra didelio skirtumo, nes jos praktiškai yra vienodos, daugiau jų kokybę lemia glazūros sluoksnis. Jos į save sugeria nemažai vandens, todėl lauko apdailai jos nėra tinkamos. Bet labiau nei vanduo joms kenkia didžiulis šaltis, nes nuo jo jos ima skilinėti. Bet neverta baimintis ir drąsiai jas galite naudoti vonios ar tualeto kambaryje, nes ant jų nepakliūna didelis kiekis vandens, todėl ten jos tiks puikiai. Kadangi gamintojas atsižvelgia į pirkėją, tad jis gamina tiek grindų, tiek sienų plyteles, kurios dera tarpusavyje. Kadangi ši kategorija yra pati populiariausia, tad ir jų derinius galite sukomponuoti labai nesunkiai. Belieka pasitelkti tik savo fantaziją ir žinoti, ko norite.

Mozaikos plytelės

Tai išskirtinio tipo plytelės, kurioms pagaminti gali būti pasitelktos skirtingos technologijos. Jomis galima dekoruoti tam tikras patalpos dalis arba visą patalpą. Kadangi jas klijuoti gali būti šiek tiek sudėtinga, jos dažnai būna klijuojamos ant tam tikrų juostų, o jos sukarpomos pagal tam tikrus išmatavimus. Toks klijavimas žymiai palengvina darbus. Renkantis šio tipo plyteles, būsite tikri, kad kambarys bus išskirtinis ir sulauks nemažai dėmesio ir pagyrų.

Akmens plytelės

Šios rūšies plytelės puikiai tiks ir laukui, nes jos žymiai patvaresnės, nei kad keramikinės plytelės. Nors jų tam tikra dalis susideda iš keramikos, bet į šių plytelių masę yra pridėti specialūs priedai, kurie nulemia, kad į jas nesigertu vanduo ir jos būtų patvaresnės ir nebijotų didelio šalčio. Tad jas drąsiai galite rinktis tiek vidaus patalpoms, tiek ir lauko erdvėms. Galėsite išsikloti terasą ar kitas erdves, kurioms reikalingas kietas ir gražus paviršius ir galėsite būti drąsūs bei žinoti, kad stiprūs lietūs ir dideli šalčiai joms bus nebaisūs. Bet renkantis jas, turite didelį dėmesį skirti klijams, ypač, jeigu jos klijuojamos lauke. Klijai turėtų būti tikrai kokybiški ir nebijoti skirtingų oro sąlygų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *