Kaip pasirinkti tinkamą audinį?

Kiekvieno drabužio esminė detalė – audinys. Tik įsivaizduokite: mintyse susikuriate norimą drabužio modelį, išsirenkate audinį ir keliaujate į siuvyklą. Bet, prieš pradedant siūti, reikia išsirinkti tinkamiausią audinį. Jei nėra laiko ieškoti audinių gyvai, geriausia išeitis Jums – audiniai internetu. Štai keli patarimai, kaip rinktis audinius. Pataria audiniai.com specialistai

Kiekvienam rūbui – skirtingi audiniai

Prieš renkantis audinį, svarbu morališkai pasiruošti, kad išvengti papildomo blaškymosi, ir sutaupyti laiko. Geriausias būdas tai padaryti yra audiniai internetu – ten lengvai galite apžiūrėti visą asortimentą, peržvelgti katalogus pagal audinio rūšį, spalvą, raštą ir panašiai.

Koks turėtų būti audinio svoris?

Ar kada pagalvojote, koks svarbus yra audinio svoris? Nuo jo priklauso itin daug: patogumas jį dėvint, drabužio išvaizda ar netgi pasiuvimo kaina, nes su vienais dirbti gali būti sunkiau, su kitais lengviau.

Audinio svoris yra matuojamas gramais vienam kvadratiniam metrui (GSM). Būtent šis matas apibrėžia, ar audinys lengvas, ar sunkus. Pačiam žmogui matuoti gryno audinio svorio tikrai nereikia – šis matas tiesiog padeda apibrėžti ribas, ar audinys priskiriamas prie lengvo, vidutinio ar sunkaus.

Kaip pavyzdžiui, lengviems audiniams yra priskiriami: organza, šifonas, tafta. Vidutinio sunkumo audiniai yra: velvetas, satinas, medvilnė, linas. Prie sunkiųjų priskiriami vilna, džinsas, tvidas ir kiti.

 

Audinio kritimas ant kūno

Rinkdamiesi audinį, atkreipkite dėmesį, kaip jis gula ant kūno.Tačiau, yra perkami audiniai internetu, tai patikrinti gali būti sunkiau. Dažniausiai pasitaiko, kad sunkiems audiniams reikia prisiūti mažiau pamušalo, o lengvesniems daugiau. Visa drabužio išvaizda vėlgi priklauso nuo audinio svorio: standiems audiniams reikia mažiau pamušalo, tad ir jis bus labiau „sukaustytas“. Kuo pamušalo bus daugiau – tuo drabužis bus labiau prigludęs. Jei, pavyzdžiui, reikia lengvai plazdančio sijono, rinkitės ploną ir daug „judantį“ audinį. Jei reikalingas santūresnis, dalykiškas sijonas – niekada neprašausite su storu, standžiu audiniu.

 

Svarbu žinoti  audinio tamprumą

Kaip patikrinti, ar norimas audinys yra pakankamai tamprus Jūsų norimam drabužiui? Paprastai tariant, kiekvienas audinys turi savitą tamprumo lygį – tai paprasčiausias audinio gebėjimas atšokti, jį tempiant. Tikrinant audinio tamprumą galėsite būti tikri, kad išsirinksite tą audinį, kurio reikia.

O štai patį audinio tamprumą patikrinti labai lengva: paimkite 15 cm audinį virš liniuotės, vieną galą pridėkite prie nulio ir prispauskite pirštu. Kitą galą tempkite tol, kol imsite jausti pasipriešinimą. Tada, matomą skaičių liniuotėje padalinkite iš pradinio audinio ilgio. Gautą skaičių padauginkite iš 100 – taip sužinosite audinio tamprumą procentine išraiška.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *