Viska, ką turite žinoti apie palaikų kremavimą ir urnos parvežimą iš užsienio

Viska, ką turite žinoti apie palaikų kremavimą ir urnos parvežimą iš užsienio

Neretai žmonės nurodo, kur norėtų, kad būtų jų kremuoti palaikai (pelenai), arba šeimos nariai pasirenka prasmingą vietą žmogui mirus.

Licencijuotas laidotuvių vadovas paprastai tvarko žmonių palaikų, skirtų laidoti kitur, siuntimą. Artimas šeimos narys paprastai perima kremuotus artimojo palaikus. Laimei, yra keletas variantų, norint pagerbti mylimo žmogaus norus, kai reikia gabenti kremuotus žmonių palaikus iš taško A į tašką B. Tačiau, kaina gali būti ne tokia didelė, kokios tikėjotės.

Oro linijų taisyklės

Dauguma vietinių oro linijų gabens kremuotus žmonių palaikus kaip oro krovinius arba jūsų registruotame ar rankiniame bagaže. Deja, urnos ar konteinerio, kuriame yra kremuoti artimojo palaikai, siuntimas ar gabenimas reikalauja daugiau planavimo, nei tiesiog pasirodyti oro uoste prieš skrydį su urna rankoje.

Yra daug taisyklių ir reglamentų, reglamentuojančių kremuotų žmonių palaikų gabenimą, kuriuos turite planuoti. Po 2001 m. rugsėjo 11 d. teroristinių išpuolių Transporto saugumo administracija (TSA) ėmėsi griežtų veiksmų prieš viską, kas buvo gabenama iš Jungtinių Valstijų arba buvo gabenama į skrydžius iš JAV.

„Cremains“ (laidojimo pramonės žargonas, reiškiantis „kremuotus palaikus“) atsiradimo nežinojimas dažnai sukeldavo nereikalingą, bet suprantamą oro uosto apsaugos darbuotojų reakciją. Jie atidėdavo skrydžius ir nuvildavo keleivius. Siekdama pašalinti šiuos vėlavimus, TSA 2004 m. priėmė politiką, reikalaujančią kiekvieno kremavimo konteinerio rentgeno nuskaitymo.

Jums tai reiškia, kad turite užtikrinti, kad konteineris, kuriame yra kremuoti jūsų mylimo žmogaus palaikai, yra „saugumas“, kaip apibrėžta TSA. Paprastai tai reiškia plonasienę, lengvą urną, pagamintą iš plastiko arba medžio. Daugelis kremavimo konteinerių gamintojų šiandien nurodo, ar jų produktai yra draugiški TSA.

Jei nesate tikri, susisiekite su laidojimo paslaugų įmone, svetaine arba gamintoju, iš kurio pirkote konteinerį. Esant poreikiui, laidojimo įmonė kremuotus palaikus gali perkelti į saugų laikiną kremavimo konteinerį transportavimui. (Kai kurie laidojimo namai jums tai padarys nemokamai, o kiti gali reikalauti mokesčio, todėl būtinai pasiteiraukite iš anksto.)

Jei konteineris pagamintas iš medžiagos, kuris neleidžia tikrintojams aiškiai matyti, kas yra viduje, konteineris nebus įleistas per patikros punktą. Iš pagarbos velioniui tikrintojai neatidaro konteinerio, net jei to paprašys keleivis.

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *