Kada namų šildymui rinktis šilumos siurblį oras vanduo?

Kada namų šildymui rinktis šilumos siurblį oras vanduo?

Vis daugiau namų šeimininkų mūsų šalyje, vietoje tradicinių kietojo kuro katilų, šildymui renkasi šilumos siurblius. Šių įrenginių veikimo principas iš esmės skiriasi nuo tų, prie kurių esame pripratę ir kuriems yra būtinas vienoks ar kitos kuras. Skirtingai nei katiluose, kur šiluma yra išgaunama degimo proceso metu, šilumos siurbliuose yra naudojama aplinkoje esanti šilumos energija, kuri, po eilės technologinių procesų yra perduodama namų šildymui naudojamam šilumnešiui (vandeniui ar orui).

Oras-oras ir oras-vanduo tipo įrenginiai yra tarp populiariausių sprendimų privatiems namams, nes yra pigesni ir lengvai montuojami nei kiti prietaisai, kuriems reikalinga telkinių arba grunte esantis vanduo. Pirmieji dažniausiai naudojami vienkontūrėje sistemoje, kur pašilęs oras yra pateikiamas į patalpas tiesiogiai iš prietaiso arba per ortakius. Tais atvejais, jei norima pasirūpinti tiek komfortiškesniu mikroklimatu namuose tiek ir karštu vandeniu vonioje ir virtuvėje, tinkamiausi yra šilumos siurbliai oras-vanduo. Jie yra tinkami tiek kaip pagrindiniai, tiek ir papildomi šilumos šaltiniai ir gali padėti ženkliai supaprastinti visos sistemos priežiūrą.

Pagrindiniai šilumos siurblių naudojimo privalumai yra šie:

  • Pastaruoju metu gerokai konkurencingesnės tapusios kainos, kurios, vos pasirodžius šiems įrenginiams buvo prieinamos ne visiems.
  • Greitas montavimas, ypač kai kalbama apie tipo oras – oras arba oras-vanduo prietaisus. Įprastai darbai atliekami per 1-2 dienas.
  • Dėl montavimo nesudėtingumo, jis nėra labai brangus.
  • Ilgas tarnavimo laikas, ypač periodiškai atliekant techninę priežiūrą.
  • Šilumos siurbliams nereikalingos specialiai įrengtos patalpos (katilinės).
  • Jie nėra priklausomi nuo kitų kuro rūšių, tad jų eksploatavimui įtakos turi tik elektros energijos kaina
  • Patogumas ir švara. Nėra poreikio pajunginėti siurblio prie dūmtraukio, nereikia rūpintis degimo proceso likučių šalinimu ir įrenginio valymu.
  • Tylus veikimas, leidžiantis įrenginėti šilumos siurblius net ir visai šalia gyvenamųjų kambarių.
  • Saugumas aplinkai ir ekologiškumas, pasiekiamas dėl visiškai nenaudojamo iškastinio ar kito kuro, išskyrus atsinaujinančius gamtinius resursus.
  • Aukštas efektyvumas, kuris nemažėja eksploatacijos metu ir leidžia taupyti net ir po kelių naudojimo metų.

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *