Kada reikalingas kompiuterių remontas?

Kompiuterius kiekvienas prižiūri skirtingai. Kai kurie naudojasi kompiuteriais ir ignoruoja jų gedimus, kiti skuba į saloną vos tik pastebi pirmuosius gedimų signalus. Žinoma, atsarga gėdos nedaro. Tiesą sakant, šiuo atveju net ir padeda sutaupyti. Laiku pastebėjus gedimą galima ne tik jį pigiau sutaisyti, bet ir apsaugoti kitas dalis nuo gedimų. Kompiuterių remontas atliekamas dažnai, kadangi gedimų gali pasitaikyti labai įvairių:

  • Turbūt dažniausiai kreipiamasi į specialistus, kai kompiuteris yra aplietas. Tokiu atveju tenka pakloti nemažą sumelę, jog specialistas galėtų sutvarkyti atsiradusius gedimus. Visgi sutvarkyti gedimus dažniausiai kainuoja kur kas pigiau, nei pirkti naują kompiuterį.
  • Kitas dažnas gedimas atsiranda taip pat dėl nesaugaus elgesio. Išmetus kompiuterį gali tekti keisti jo ekraną. Deja, bet ekranai skyla, todėl reikia būti atidiems ir atsargiems, kai nešate kompiuterius.
  • Atstatyti operacines sistemas yra ne tik sudėtinga, bet ir reikia turėti labai daug žinių bei praktikos. Todėl šio darbo neturėtumėte atlikti savarankiškai peržiūrėje vos kelias pamokas per YouTube.com.
  • Dar vienas dažnas gedimas – išlūžę maitinimo lizdai.
  • Neretai tenka atlikti programinius darbus, kitaip sakant – kovoti su kompiuterį puolančiais virusais.

Tai tik dalis dažniausių gedimų, su kuriais gali tekti kovoti kompiuterių remonto specialistams. Kompiuterių remontas sudėtingas ir painus, todėl šį darbą visada turėtumėte palikti patyrusiems meistrams.

Nuo ko priklauso remonto kaina?

Kompiuterių remonto kaina net ir tame pačiame salone skiriasi kaip diena ir naktis. Vienas klientas gali sumokėti vos keliolika eurų už remontą, kitam gali tekti mokėti keliasdešimt eurų ar net kelis šimtus tam tikrais atvejais. Nuo ko priklauso kaina? Visų pirma, atsižvelgiama, koks tai kompiuteris. Remontuojami ne tik stacionarūs kompiuteriai, bet ir nešiojami bei planšetiniai – juk šie irgi genda. Kadangi šie kompiuteriai nėra vienodi, jų gedimai skiriasi, todėl ir kaina būna skirtinga. Kaina taip pat priklauso nuo remonto darbų. Atlikti galima ne tik programanius darbus, bet ir profilaktinius, taip pat galima atnaujinti kompiuterį, tvarkyti aparatinę įrangą ir kt. Nuo to priklauso, kokią kainą mokėsite salone. Jeigu jūsų kompiuteris patyrę stiprų smūgį, pavyzdžiui, krito ant žemės, tuomet gali būti, kad reikės atlikti daugiau nei kelis darbus. Būtent tokiais atvejais tenka mokėti kur kas didesnes sumas. Brangiau moka ir tie, kurie kompiuteriu pradeda rūpintis tik tuomet, kai šis nebeįsijungia. Tokiu atveju tenka susiimti už galvos, kai išgirstame, kiek daug gedimų yra kompiuteryje ir kiek kainuos jį sutvarkyti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *