Kaljanai: jų įsigijimas ir tinkama priežiūra

Kaljanai: jų įsigijimas ir tinkama priežiūra

Renkantis kokybišką kaljaną galima išleisti nemažą sumą, tad jį reikėtų rinktis atsakingai ir jo priežiūra turėtų būti nuolatinė, kad daiktas kaip įmanoma daugiau tarnautų ir leistų mėgautis kokybišku dūmu. Tad šiame straipsnyje plačiau papasakosime, kaip tinkamai reikėtų išsirinkti kaljaną ir kokia turėtų būti jo priežiūra, kad šis daiktas teiktų kuo didesnį malonumą ir džiugintu puikiu dūmu.

Svarbiausi dalykai, į ką svarbu atkreipti dėmesį renkantis kaljaną      

Kaljanai gali turėti pačių įvairiausių paskirčių. Jie gali būti kaip dekoro detalė arba atlikti tiesioginį vaidmenį ir kartas nuo karto džiuginti puikiu dūmu. Jeigu kaljaną renkatės kaip namų dekoro detalę, tuomet į jo kokybę vargu ar reikėtų investuoti, tada tikriausiai visas dėmesys turėtų būti skiriamas jo išvaizdai, derinant spalvas, detales ar tam tikrus akcentus. O jei jis renkamas atlikti jam būdingą funkciją, tada kur kas didesnis dėmesys turėtų būti skiriamas kokybei, jo aukščiau, kolbai, kandikliui ir kitoms dalims. Aišku, net ir tokiu atveju, kažkiek galima atsižvelgti ir kaip jis atrodo, jeigu įmanoma, galima bandyti derinti prie namuose vyraujančio interjero.

Tinkama kaljano priežiūra

Kad ši rūkymo priemonė tarnautų kaip įmanoma ilgiau, ją reikia tinkamai prižiūrėti. Geriausias variantas, jei po kiekvieno rūkymo, jo atskiros dalys būtų išplautos po tekančiu vandeniu ir paliktos išdžiūti. Jokiu būdu šlapio j nebandykite sudėti į vietą, nes taip sudarote didelę tikimybę susidaryti pelėsiui ir nemaloniam kvapui. Jeigu kaljano dalyse pasitaiko sunkiai prieinamų dalių, tuomet verta naudoti specialius šepetėlius ar kempines, kurios skirtos tinkamam kaljano valymui. Valant jį, didžiausias dėmesys turėtų būti skiriamas kaljano žarnoms, nes ten prisikaupia didelė dalis nereikalingų medžiagų ir kai pro jas traukiamas dūmas, gali būti pakeistas skonis. Kad rūkymo priemonė neprisigertų įvairių kvapų, kartais rekomenduojama juos perplauti su specialiais skysčiais.

Papildomi priedai

Išsirinkus jums labiausiai tinkantį kaljaną, nereikėtų pamiršti ir įvairių jo priedų, be kurių nebus įmanoma rūkyti, tai tabakas, anglys. Pirmiausia pravartu rinktis mažesnius kiekius, kol išsirinksite pačius tinkamiausius skonius. Be to, verta nepamiršti ir to, kad tabakas gali būti derinamas su įvairiais skysčiais, kurie dar labiau gali paaštrinti, pagyvinti jo skonį. Kalbant apie anglis, jos taip pat turėtų būti kokybiškos, kad būtų pasiektas kaip įmanoma geresnis rūkymo variantas.

Daugiau informacijos Hookahshop puslapyje

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *