Skanūs būdai suvalgyti daugiau brokolių

Ne paslaptis, kad brokolis iš ties labai maistinga ir vertinga daržovė. Tačiau ne visiems patinka jų skonis. Gal daugelis prisimena tas vaikystės kančias, kai mamos versdavo per didžiausius pykčius valgyti brokolius, nes juk sveika. Tačiau, kaip ir visi produktai – jei juos paruošite kiek kitaip, nekasdieniškai, jei paieškosite įdomesnių receptų – taps jūsų mėgstamiausiais produktais. Brokoliuose, be ląstelienos, gausu ir vitamino C, kuris labai reikalingas pradėjus siausti ligų sezonui – imuniteto stiprinimui. Juk mes taip dažnai nuvertiname natūralius vitaminų šaltinius ir griebiamės pirktinių, kurių mūsų organizmas gali ir nepasisavinti. Tad mes su portalu valgo.me ateiname į pagalbą su patarimais, kaip išradingai į savo valgiaraštį įtraukti daugiau brokolių.

Brokolių nauda žmogaus organizmui žinoma jau seniai. Ši kopūstinės daržovė pralenkia kitas kopūstų rūšis savo biochemine sudėtimi ir maistinėmis savybėmis.

Brokolių maistinė vertė

  • Kalorijų kiekis: 28 kcal
  • Baltymai: 3 g
  • Riebalai: 0,4 g
  • Angliavandeniai: 5,2 g

1. Makaronai

Gamindami bet kokius makaronus į jo padažų sudėtį visada įdėkite brokolių. Priklausomai nuo padažo konsistencijos ir kitų sudedamųjų dalių brokolius galite smulkinti, galite trinti smulkintuvu, galite kepti, virti ar netgi išsikepti grilyje. Paruošti makaronai su virtais brokoliais, išties puikūs patiekalas visai šeimai.

2. Sriubos

Brokolių sriuba
Brokolių sriuba

Gamindami sriubas taip pat visada nesuklysite įdėję brokolių. Paprastas būdas lengvai apgauti brokolių nevalgytojus – gaminat tirštas sriubas susmulkinti ir brokolius. Na o jei namuose brokolių mėgėjai – sriubas visada galite paskaninti ant viršaus prieš patiekiant į stalą apibarstę keliais pjaustytais brokoliais.

3. Nesaldūs pyragai

Tai puiki alternatyva pietums ar vakarienei. Iš anksto paruošta tešla išklokite skardą ir į jos vidų sudėkite tai, ką turite šaldytuve. Ant viršaus užbarstykite sūrio ir smulkinto brokolio.

4. Mėsos troškiniai

Troškiniai kaip ir sriubos – į jų sudėtį galite sudėti visa tai, ką konkrečiu metu turite savo šaldytuve. Išlošite dvigubai – nereikės išmesti produktų ir turėsite skanų patiekalą. Visada į troškinius įmeskite ir brokolių.

5. Salotos su brokoliais

Gamindami salotas įdėkite karštu vandeniu nuplikytų brokolių – tai suteiks papildomo naujo skonio daugeliui salotų.

6. Omletai

Į visus pusryčiams ar vakarienei gaminamus omletus bei kiaušinienes galite drąsiai įmesti keletą smulkintų brokolio dalių. Tik svarbu neperkepinti – traškus brokolis atskleidžia savo kiek kitokias skonio savybes.

Na o mes ir valgo.me paruošėme ir norime pateikti jums kiek egzotinį brokolių receptą.

Brokoliai kinietiškai

Jums reikės:

  • 3 valgomi šaukštai aliejaus ( jūsų mėgstamas );
  • Smulkinto šviežio imbiero;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 1 brokolio galvos;
  • Susmulkintos ne itin dideliais gabalėliais;
  • 1 valgomas šaukštas sojos padažo;
  • Sezamų aliejaus;
  • * 0,5 puodelio smulkintų migdolų riešutų.

Gaminimo eiga:

  1. Visus produktus prieš pradėdami gaminti pasiruoškite – supjaustykite, nuplaukite, nulupkite, susmulkinkite. Tai yra svarbu, kadangi rytiečių virtuvėje dažnai naudojami visi ingredientai kartu – kad kepdami paskleistų ir susimaišytų savo kvapais ir skoniais.
  2. Virš karštos ugnies gerai įkaitinkite specialiai rytietiškiems patiekalams skirtą Wok keptuvę (jei neturite šios keptuvės, puikiai tiks ir įprastinė, svarbiausia taisyklė – ir paprastą keptuvę įkaitinti labai stipriai, gerokai daugiau nei esame pratę kepant tradicinius patiekalus).
  3. Supilkite aliejų ir kai šis įkais – sumeskite susmulkintą imbierą.
  4. Po 1 min (išties labai svarbu nė vieno produkto neperkepinti, todėl ir patarėme pirmiausia visus produktus pasiruošti iš anksto) į keptuvę sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką. Kepkite, kol česnakas įgaus švelniai auksinę spalvą.
  5. Sudėkite supjaustytą vienodomis dalimis brokolį ir kepkite dar porą min.
  6. Supilkite sojos padažą, sezamų aliejų ir keletą šaukštų vandens. Visa tai uždenkite keptuvės dangčiu ir leiskite keptuvės turiniui pasitroškinti garuose iki kol brokoliai taps sodriai žalios spalvos. Galiausiai užbarstykite smulkintų migdolų riešutų.

Skanaus mielieji!!!

Pastabos:

* Dėl sodresnio skonio juos galite prieš gamindami paskrudinti keptuvėje be riebalų. Taip migdolai bus gerokai skanesni.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *