Kaip tinkamai montuoti, prižiūrėti ir remontuoti oro kondicionierius?

Kaip tinkamai montuoti, prižiūrėti ir remontuoti oro kondicionierius?

Vien tik išsirinkti ir įsigyti oro kondicionieriaus nepakanka. Tam kad jis veiktų kaip įmanoma ilgiau, labai svarbu jį tinkamai sumontuoti, prižiūrėti ir atsiradus tam tikroms bėdoms jį remontuoti. Todėl šiame straipsnyje trumpai papasakosime apie šiuos tris anksčiau minėtus dalykus.

Montavimas

Kad oro kondicionieriai jau pirmojo etapo metu nebūtų pažeisti, todėl jų montavimo darbus reikėtų palikti profesionalams, kurie išmano šį darbą. Net jeigu ir jame yra įdėta instrukcija, vis dėl to, tokio darbo nereikėtų imtis patiems. Na, aišku, jeigu kažką nusimanote apie juos ir žinote, į ką reikia atkreipti dėmesį, tuomet tokį darbą galite atlikti ir patys. Netinkamai sumontuotas kondicionierius gali neatlikti visų reikiamų funkcijų, dirbti nekokybiškai ir gesti žymiai greičiau. Todėl pati pradžia yra labai svarbu, kad tolimesnis darbas eitųsi sklandžiai.

Aptarnavimas

Tikriausiai didžioji dalis žmonių grupės oro kondicionierių naudoja tik šiltuoju metų sezonu, kuomet reikia atsivėsinti gyvenamas patalpas. Tačiau yra dalis žmonių, kurių oro kondicionierius naudoja ištisus metus, nes žiemos metu jiems nepakanka šilumos, kurią gauna iš centrinio šildymo ir šiltuoju metu laiku, kai oro temperatūra muša karščio rekordus. Tada praktiškai jis naudojamas ištisus metus ir jo aptarnavimas yra privalomas. Jeigu jį daugiausia naudojate tik vasaros sezonu, tai apžiūra gali būti atliekama tik vieną kartą prieš patį naudojimą. Tokią apžiūrą turėtų atlikti specialistas, kuris žinos, ką reikia tikrinti, į ką atkreipti dėmesį, kokią detalę pakeisti ir panašiai. Jeigu oro kondicionierius yra naudojamas ištisus metus, tuomet rekomenduojama jo apžiūrą atlikti du kartus per metus. Ją taip pat reikėtų patikėti profesionalui.

Remontas

Turbūt nėra nei vieno daikto, kuris negali sugesti. Lygiai taip pat yra ir su oro kondicionieriais. Jeigu jie naudojami dažniau, tai yra didesnė tikimybė, kad jie suges greičiau. Net jei ir atliekama kasmetinė apžiūra, tačiau staigių gedimų gali įvykti bet kada. Todėl jei išgirdote keistus garsus ir jis dirba neįprastai kaip anksčiau, tada kaip įmanoma greičiau reikėtų kreiptis į specialistus, kad problema būtų pašalinta. Ją užlaikius ir laiku nesikreipiant galima prisidaryti dar daugiau bėdos ir kondicionieriaus pataisymas gali kainuoti kur kas brangiau arba iš viso būti nebepataisomas ir išlaidos bus didžiulės. Remonto darbus irgi reikėtų patikėti profesionalams, kurie išmano savo darbą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *