Gyvūnų prekės – būtiniausių prekių sąrašas ir aprašymai

Šuo, gyvenantis kartu su žmogumi, suteikia daug džiaugsmo. Tačiau rūpinimasis juo reiškia ir tam tikrą atsakomybę. Pasirūpinkite, kad jis būtų sveikas, laimingas ir pamaitintas. Svarbu kasdien pasivaikščioti ir žaisti, kad jūsų augintinis galėtų išlieti savo energiją. Nepamirškite kailio ir nagų priežiūros. Šias užduotis gerokai palengvina gyvūnų prekės. Kokios gyvūnų prekės privalo būti kiekvieno augintinio savininko namuose?

Svarbiausios prekės jūsų šuniui

Gyvūnų prekės skirstomos į keletą kategorijų, kurias privalo įsigyti kiekvienas keturkojo savininkas. Nepriklausomai nuo to, ar jis yra mažų, vidutinių, ar didelių šunų mylėtojas. Kai kurie priedai yra būtini šuniui šerti ir girdyti. Kiti užtikrina komfortą ir saugumą kasdienių pasivaikščiojimų ir žaidimų metu. Itin svarbi grupė yra higienos reikmenys. Jie palaiko jūsų augintinio kailį tvarkingą ir neleidžia jam padengti visų namų paviršių. Taip pat verta apsirūpinti šampūnais ir kitomis priemonėmis, skirtomis plauti ir prižiūrėti kailį. Taigi, kokios gyvūnų prekės yra reikalingiausios?

Nuo pat pirmos augintinio buvimo namuose dienos turite skirti jam patogią vietą miegojimui. Tai taikoma visiems šunims, nepriklausomai nuo jų dydžio. Todėl šunų guolis yra vienas pirmųjų svarbių dalykų. Yra įvairių šunų guolių versijų. Geriausia rinktis tokius gaminius, kuriuos lengva valyti ir kurie turi nuimamą išorinį apvalkalą. Be to, guolis turėtų būti pritaikytas prie jūsų augintinio dydžio. Mažiems gyvūnams geriausiai tinka tekstiliniai arba pinti gultai. Vidutiniams ir dideliems šunims reikia daugiau vietos miegoti. Dėl šios priežasties geriausiai tinka čiužinio tipo lovos.

Šuniukų ir suaugusių šunų mityba turi didžiulę įtaką jų bendrai būklei. Šėrimas subalansuotu maistu yra jūsų augintinio sveikatos garantas. Kitos svarbios gyvūnų prekės yra dubenėliai ir gertuvės. Juose gali būti tokių priedų kaip automatiniai pašarų ir vandens dozatoriai. Tačiau svarbiausia, kad jie būtų pritaikyti prie šuns dydžio. Mažų veislių šunys ėda iš mažų dubenėlių, pastatytų ant grindų. Dideli šunys mieliau renkasi paaukštintus dubenis. Geriausia rinktis nerūdijančiojo plieno arba keramikos versijas su neslystančiomis pagalvėlėmis.

Šunų vedžiojimo ir kirpimo reikmenys

Mūsų parduotuvėje rasite įvairių šaunių antkaklių ir pavadėlių. Be jų pasivaikščiojimas jūsų šuniui nebus patogus ir saugus. Daugelis žmonių renkasi įsigyti išskirtinę šuniukų apykaklę. Tai nėra geriausias sprendimas, nes gyvūnas greitai jį išauga. Geriau įsigyti patogią, reguliuojamą apykaklę. Mažų veislių šunims taip pat rekomenduojama naudoti petnešas. Rinkdamiesi nesivadovaukite tik kaina, nes pigus ne visada reiškia geras. Be abejo, verta įsigyti ir tokių dalykėlių kaip kamuoliukai, kramtukai, traukimo virvutės, kamuoliukai skanėstams.

Nesvarbu, ar perkate internetu, ar fizinėje parduotuvėje, rinkdamiesi pavadėlį turite atkreipti dėmesį į jo kokybę. Jis turi būti pagamintas iš medžiagos, kurios šuo negalėtų lengvai perkąsti. Be to, jis turi būti pritaikytas prie keturkojo svorio. Parduotuvėse galima įsigyti trijų tipų pavadėlių. Vieno ilgio geriausiai tinka mokantis vaikščioti prie kojos. Didesnę judėjimo laisvę suteikia reguliuojamos petnešos. Automatiniai pavadėliai yra ilgi, todėl suteikia šuniui didžiausią laisvę vaikštant.

Kailį šukuoti šepečiu yra viena iš pagrindinių šuns procedūrų. Todėl šepečiai ir kailio priežiūros priemonės yra būtini šunims. Pirmieji geriausiai tinka ilgaplaukiams augintiniams. Yra šepečių, kurie naudojami ilgų plaukų susipainiojimui pašalinti. Furminatoriai geriau tinka trumpaplaukiams šunims šukuoti. Aprašytus priedus galima įsigyti palyginti pigiai, tačiau kokybė visada turi būti svarbiausia. Visos minėtos gyvūnų prekės išsamiau aprašomos mūsų svetainėje Keturkojams.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *