Kaip atitaikyti čiužinį lovai?

Išsirinkti tinkamiausią čiužinį savo lovai galite įvertinę esamą čiužinį ir lovos rėmą. Tačiau taip pat svarbu, kad čiužinys gerai atitiktų jūsų lovą. Dvigulės lovos su čiužiniu, kaip ir viengulės turi tuos pačius reikalavimus renkantis atitinkamą čiužinį.

Renkantis naują čiužinį dabartinei lovai, turėsite įsitikinti, kad:

  • Jūsų lova puikiai dera

Ne kiekvienas čiužinys bus suderinamas su kiekviena lova. Jei turite lovos rėmą su lentjuostėmis, patikrinkite, ar tarpai tarp jų yra ne didesni kaip 7 cm. Platesnis tarpas gali sugadinti jūsų naują čiužinį.

  • Jūsų naujasis čiužinys tiks jūsų lovai

Išmatuodami lovą turėtumėte įsitikinti, kad naujasis čiužinys tiks jūsų lovai. Rekomenduojame leisti +/- 2,54 cm nuokrypį nuo nurodyto jūsų naujo čiužinio pločio ir ilgio. Taip yra todėl, kad gamintojas ne visada gali nustatyti tikslų dydį, ypač kišeniniams spyruokliniams čiužiniams.

  • Apsvarstykite, ar jums taip pat reikia naujos lovos

Jei perkate naują čiužinį esamai lovai, atsižvelkite į lovos amžių ir būklę.

Ar jis turi lentjuostes ir jei taip, ar jos nukarusios, sulinkusios ar sulūžusios?

Jei jūsų lova yra sofa, ar pagrindas vis dar geros būklės?

Jei nesate tikri dėl bet kurio iš aukščiau išvardytų dalykų, gali būti geresnė investicija įsigyti naują lovos rėmą arba sofos pagrindą.

Nusipirkę čiužinį ir lovos rėmą kartu, galite būti tikri, kad gerai atitiks. Daugelis gamintojų iš tikrųjų siūlo sofas ir čiužinius kaip komplektą, todėl jums reikia galvoti mažiau!

Suporuojant naują čiužinį su senu lovos rėmu, svarbu pasirūpinti. Jei jūsų lovos rėmas turi kokių nors pažeidimo požymių, pavyzdžiui, nulūžusios lentjuostės ar atsilaisvinę varžtai, tai gali sugadinti jūsų naują čiužinį. Tačiau jei jūsų lova yra palyginti nauja arba vis dar geros būklės, jums neturėtų kilti problemų atnaujinant čiužinį.

  • Kaip išmatuoti lovą naujam čiužiniui

Prieš pirkdami naują čiužinį, turėtumėte atlikti lovos vidinius išmatavimus.

Matavimo juosta išmatuokite vidinį lovos rėmo ilgį (kur yra čiužinys) nuo viršaus iki apačios. Tada išmatuokite lovos rėmo vidinį plotį iš vienos pusės į kitą.

Jei turite sofą, matuokite iš viršaus, kur čiužinys sėdėtų viename lygyje su kiekviena sofos puse.

Užsirašykite šiuos matmenis ir naudokite juos kaip nuorodą, kai perkate naują čiužinį.

Įsitikinkite, kad jūsų naujasis čiužinys nėra didesnis nei jūsų turimi išmatavimai, tačiau galite pasirinkti maždaug  2,54 cm mažesnį čiužinį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *