Kaip vyksta modulinis profesinis mokymas?

Mokymosi visą gyvenimą skatinimas yra vienas iš svarbių profesinio mokymo sistemos tikslų. Sąvokos „modulis“ pripažinimas profesiniame mokyme, be priėmimo į kvalifikacijas, suteikia praktinį poveikį šiam tikslui. Studentas, studijuojantis tik profesinio mokymo modulius arba „stojantis į modulį“, gali būti laikomas asmeniu, besistojančiu į profesinio mokymo teikėjo programą, bet neketinančiu įgyti kvalifikacijos. Panašiai „modulio baigėjas“ yra studentas, kuris nėra absolventas, bet sėkmingai baigė tam tikrus mokymus pagal profesinio mokymo programą ir paliko profesinio mokymo sistemą.

Geresnė studijų pusiausvyra

Modulinis mokymasis reiškia, kad galime padalyti jūsų metus į terminus. Taigi metai padalinami į dvi kadencijas. Jūs studijuojate keturis modulius per pirmąją kadenciją (nuo rugsėjo iki gruodžio) ir penkis modulius per antrąją kadenciją (nuo sausio iki gegužės), iš kurių vienas yra pasirenkamas. Neakivaizdinės studijos trunka dvejus metus, o ne vienerius, tačiau kurse yra tie patys terminai – du terminai per metus, todėl kiekvienas semestras sutelkia dėmesį į du modulius. Jūs taip pat turite vasarą tarp 1 ir 2 metų, kad užbaigtumėte pasirenkamąjį modulį, o tai puiku, jei nuspręsite atlikti mokslinių tyrimų projektą. Atrodo, kad visi modulinio mokymosi pranašumai yra tiek dieninių, tiek neakivaizdinių kursų metu. Daugiau laiko lieka apmąstymams. Egzaminų laikymas, gali šiek tiek skirtis nuo kitų dalykų.

„Išėjimo greitis“

Naudodami dviejų terminų modulinį metodą, pastebimas reiškinys, kurį mėgstama vadinti „išėjimo greičiu“. Čia studentai ką tik baigė savo pirmojo kurso egzaminus ir gali atsitraukti ir akimirkai atsikvėpti. Tada jie grįžta pradėti 2 kursą su metodais, įgūdžiais ir supratimu, kuriuos įgijo iš 1 kurso, o tai reiškia, kad jie pradeda mokytis likusių dalykų.

Egzamino draudimas

Jei visus egzaminus laikysite iškart metų pabaigoje, visus kiaušinius sudėsite į vieną krepšį. Turėsite iš karto prisiminti viską, ką išmokote per pastaruosius devynis mėnesius. Vienas bandymas viskam. Tai didelis spaudimas.

Padalinę savo egzaminus, galite naudoti pirmąjį rinkinį savo naudai. Turėdami pirmąją egzaminų grupę metų pradžioje, galite gauti atsiliepimų ir patarimų iš savo dėstytojų. Taigi, kai ateis laikas antrajam egzaminų rinkiniui vasarą, būsite patobulinę savo techniką ir galėsite į juos leistis su didesniu pasitikėjimu, jausdami (šiek tiek) mažesnį spaudimą. Taip pat gausite du bandomųjų egzaminų rinkinius, todėl iš tikrųjų yra trys galimybės toliau tobulinti savo įgūdžius prieš baigiamuosius vasaros egzaminus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *