Nuotakos gėlių puokštės: daugiau nei aksesuaras?

Vestuvės – dažnai viena svarbiausių gyvenimo švenčių, kuriuose viskas planuojama iki smulkiausių detalių. Flowersandlovers.lt gėlių studija žino, jog gėlių puokštės – viena iš tų detalių. Nuotakoms ši detalė yra svarbi ne tik kaip aksesuaras, bet ir puikus būdas atskleisti savo asmenybę bei išpildyti vis dar nemirštančią tradiciją – puokštės metimą. Gėlių puokštės nuotakoms būna be galo įvairios, todėl išsirinkti jas kartais tampa tikrai sudėtinga. Tačiau grįžkime šiek tiek atgal ir pasigilinkime į nuotakos gėlių puokštės istoriją.

Gėlių puokštės vestuvėse: istorija

Kol gėlių puokštės dar nebuvo vestuvių dalis, nuotakos pasidabindavo gėlių ir prieskoninių augalų girliandomis. Šis aksesuaras buvo naudojamas ne tik dėl grožio – bet ir buvo tikima, kad atbaidys velnią, negandas, atneš aistrą ar simbolizuos augimą santykiuose. Tokie nuotakos vainikai iš gėlių ir augalų buvo naudojami įvairiose šalyse, tačiau pagrindinė simbolika visur buvo ta pati. Lietuvių gretose buvo paplitęs visiems gerai žinomas rūtų vainikėlis reiškiantis nekaltybę. Nuotakos gėlių puokštės atsirado tik viduramžiais. Jos simbolizavo vaisingumą, nenutrūkstamą meilę santuokoje.

Šiandieninės nuotakos gėlių puokštės

Gėlių puokštė šiais laikais vis dar yra laikoma tikra būtinybe vestuvėse. Ji naudojama visos ceremonijos metu, o vakaro gale metama netekėjusioms merginoms. Tai lyg meilės ir būsimų vestuvių palinkėjimas. Šiandieninės nuotakos puokštės būna labai įvairios, išskirtinės ir pritaikytos kiekvienai nuotakai individualiai, todėl kartais jų atsisakyti būna sunku – juk norima pasidžiaugti gražia gėlių puokšte ilgiau. Todėl dažnai nuotakos pasirenka kurti dvi identiškas puokštes, kad būtų galima išlaikyti tradicijas ir pasilaikyti dalelę vestuvių su savimi ilgiau.

Gėlių puokštės vestuvėse priklauso nuo daugelio dalykų: jaunosios asmenybės, vestuvių stiliaus, sezono, pasirinktų spalvų. Kartais nuotakos puokštės yra derinamos prie vestuvių dekoro, tačiau tai nėra būtina.

Nuotakos puokštė gali būti įvairių formų. Vienos renkasi minimalistines nedideles puokštes, kurios neužgožia jaunosios bendro įvaizdžio, kitos renkasi gėlių puokštes kaip pagrindinį aksesuarą, kuris užbaigia įvaizdį. Žinoma, svarbu atsižvelgti ir į sezoną, nes kai kurios gėlės ne visada žydi visą sezoną. Taip pat svarbu išsirinkti norimą stilių – siekiate egzotiškumo ar mėgausitės klasika? Šiais laikais nuotakos gėlių puokštės gali būti be galo išradingos, todėl čia pasinaudoti savo fantazija tiesiog būtina.

Vieni populiariausių žiedų nuotakos puokštei yra rožės, kalijos, bijūnai, eustomos. Tačiau gėlių puokštės gali būti ir iš tokių egzotinių žiedų kaip protėja. Renkantis gėles dar vienas svarbus aspektas – kvapas. Floristai rekomenduoja rinktis bekvapius augalus, nes gėlių puokštė lydės jus visą dieną ir vakarą, o kai kurie gėlių kvapai gali dirginti, sukelti alergijas ar kitus nemalonius pojūčius. Todėl bekvapės gėlės puokštei čia yra labai gera išeitis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *