Šiltnamio priežiūros niuansai: patarimai pradžiamoksliui

Lietuvoje daugelis žmonių, kurie gyvena nuosavuose namuose arba turi sodus – renkasi šiltnamius, kuriuos galima auginti daugelį įvairios kultūros augalų, kurie veda vaisius. Nors tradiciškai dažniausiai akis ir skonio receptorius džiugina pomidorai bei agurkai, tačiau išties – galimybės yra kur kas platesnės, tad reikia jas išnaudoti.

Jeigu ir Jus domina šiltnamiai, tačiau mažai apie juos nusimanote – tokiu atveju siūlome skaityti patarimus, kurie padės Jums kur kas paprasčiau auginti tai, kas yra skanu.

  1.     Pirmiausia, žinoma, reikalingas labai geros kokybės šiltnamis. Tik tokiu atveju galite būti ramus, kad auginimas jame bus našus ir tuo pačiu nereikalaus daug pastangų. Renkantis visada geriausia yra tartis su specialistais, kurie gali atsakyti į Jums kylančius klausimus.
  2.     Reikia ne tik gero šiltnamio, tačiau taip pat ir geros žemės. Tik tokiu atveju sėkla gaus jai taip reikalingas medžiagas ir tuo pačiu pavyks išauginti augalą, kuris ves vaisius. Tam geriausiai tinka juodžemis, tačiau galima rasti ir daugiau opcijų. Svarbiausia žemes yra papildyti kas kelerius metus.
  3.     Kai geros žemės – dažniausiai trąšų nereikia. Tačiau papildomai, ypač organiškos – tikrai nėra blogas pasirinkimas. Svarbiausia yra rinktis tokias, kurios atitinka tam tikro augalo poreikius.
  4.     Reikia nepamiršti, kad šiltnamiui yra labai svarbus vėdinimas. Vėdinti reikia kasdien. Kai tik orai sušyla – geriausia šiltnamio visai neuždaryti. Tokiu atveju dažniausiai galima sėkmingai išvengti ligų.
  5.     Reikia nepamiršti ir reguliaraus laistymo. Šiais laikais daugelis žmonių įsidiegia sistemas, kurios laisto automatiškai, sutartu laiku. Tai dažniausiai padeda kur kas paprasčiau pasirūpinti augalais ir tuo pačiu nereikia skirti daug laiko.
  6.     Galiausiai, reikia labai atidžiai įvertinti savo galimybes auginti tam tikrus augalus. Kai kurie reikalauja kur kas daugiau dėmesio nei kiti. Taigi, nuspręskite, kokios yra Jūsų laiko sąnaudos, nes neverta auginti to, kam neturėsite laiko.

Auginimas yra tikras malonumas, kuris ne tik suteikia galimybę visada valgyti skaniai, tačiau taip pat ir teikia moralinį pasitenkinimą, kurio tikrai yra vertas kiekvienas ir kiekviena.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *