Saugus plaukimas išsinuomavus laivą: svarbiausios taisyklės

Vis daugiau lietuvių atranda vandens pramogas. Labai dažnai buvo galvoja, kad vanduo nėra lietuvių stichija, kadangi paprasčiausiai pas mus yra labai trumpas periodas per metus, kai galima mėgautis jūra. Tačiau tai nėra tiesa. Jūra dovanoja savo grožius visus metus, tad belieka rasti laivą, kuris geriausiai atitinka Jūsų poreikius.

Kadangi šiuo metu laivo nuomos paslaugos yra labai lanksčios – kiekvienas gali rasti tokį pasiūlymą, kuris jam labiausiai tinka. Daugiau apie nuomos galimybės siūlome skaityti www.laivo-nuoma.lt.

O mes pateiksime pačias svarbiausias sąlygas, kurios lemia, kad plaukti bus ne tik smagu, tačiau taip pat ir saugu.

  1. Reikia nepamiršti, kad visada geriausia laivo valdymą palikti specialistams. Kai kurie nuomojasi be jūrininko, o tai nėra gerai. Net jeigu ir atrodo, kad galite pats valdyti transporto priemonę – geriau to nedaryti. Paprasčiausiai gali iškilti kokių nors keblumų su kuriais gali susitvarkyti tik specialistai.
  2. Žinoma, taip pat reikia visos kelionės metu dėvėti liemenes. Kai laive yra minima šventė – dažniausiai nesinori dėvėti liemenės, kadangi po ja slepiasi gražūs drabužiai. Visgi, mes siūlome geriau jau būti saugiu nei tik labai gražiu.
  3. Taip pat esant tam tikroms situacijoms labai svarbu, kad visi, kurie yra laive, klausytų kapitono. Jis geriausiai žino kas ir kaip. Jo nurodymai kiekvienam asmeniui, kuris yra laive, turi būti prioritetas.
  4. Taip pat siūlome atsakingai ir atsargiai elgtis laive. Dažniausiai papildomų instrukcijų reikia vaikams, kurie dažniausiai labai džiaugiasi tokia pramoga ir gali pradėti elgtis nesaugiai. Tėvelių atsakomybė yra pasirūpinti, kad viskas būtų taip, kaip reikia.
  5. Taip pat siūlome laive saikingai vartoti alkoholį. Tik tokiu atveju galite būti ramus, kad išliksite racionalus ir tuo pačiu aplink laivą esantis vanduo neskatins Jūsų išbandyti plaukimą.

Laivai labai dažnai nuomojami dėl to, kad norisi juose surengti pačias gražiausias gyvenimo šventes. Jeigu ir Jus tai domina – plačiau apie galimybes siūlome domėtis – https://www.laivo-nuoma.lt/lt/sventes/imones-renginio-organizavimas-laive/. Svarbiausia yra suderinti smulkmenas. Tokiu atveju viskas bus taip, kaip norisi.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *