Gidas kaip saugiai keliauti užsienyje.

Kelionės užsienyje mums padeda atitrūkti nuo rutinos, pažinti naujas kultūras ir kitaip pažvelgti į pasaulį, kuriame gyvename. Tačiau svarbu nepamiršti, kad keliaujant į nepažįstamas vietas kyla ir rizika.Pateiksime naudingų patarimų, kurie padės jums išlikti saugiems keliaujant užsienyje:

  • Planuokite iš anksto: Prieš išvykdami būtinai ištirkite kelionės tikslą. Tai padės jums žinoti apie galimus pavojus saugumui ir kaip jų išvengti.
  • Būkite nepastebimi: Stenkitės per daug neišsiskirti kaip turistai. Nenešiokite brangių papuošalų ir nesinešiokite didelių grynųjų pinigų sumų.
  • Stebėkite aplinką: Visada būkite budrūs ir stebėkite aplinką. Jei jaučiate, kad kažkas jus seka, arba jei kažkas jums atrodo ne taip, pasitikėkite savo nuojauta ir kuo greičiau nuvykite į saugią vietą.
  • Palaikykite ryšį su artimaisiais: Praneškite savo šeimos nariams ir draugams, kur esate ir kaip su jumis susisiekti. Reguliariai susisiekite, kad jie žinotų, jog esate saugus.
  • Laikykitės šalies, kurioje lankotės, įstatymų. Nedarykite nieko, dėl ko galėtumėte turėti problemų su vietos valdžios institucijomis.
  • Visada su savimi turėkite paso ir kitų svarbių dokumentų kopijas, jei juos pamestumėte arba jie būtų pavogti. Šias kopijas laikykite atskirai nuo originalų.
  • Būkite atsargūs naudodamiesi bankomatais ir naudokitės jais tik šviesiu paros metu. Įvesdami PIN kodą į bankomatą, būtinai jį uždenkite.
  • Įsitikinkite, kad turite išsamų kelionės draudimą, kuris padengtų jūsų nuostolius nelaimės atveju.

Šalys, kurias nerekomenduojame lankyti dėl saugumo reikalavimų:

Esant sudėtingai geopolitiniai situacijai dėl karo Ukrainoje, nerekomenduojama keliauti į Rusiją ar Baltarusiją dėl galimų provokacijų, ar kitų pažeidimų. Šiuo metu yra kaip niekad įtempti santykiai tarp šių šalių ir ES.

Nigerija pastaruoju metu patyrė daug teroristinių išpuolių. Nerekomenduojame vykti į šią šalį, kol saugumo padėtis nepagerės.

Sirijoje šiuo metu vyksta pilietinis karas, todėl keliauti į šią šalį nesaugu.

Jei planuojate keliauti į bet kurią kitą šalį, prieš išvykdami susipažinkite su naujausiais savo vyriausybės patarimais dėl kelionių kad gautumėte naujausią saugos informaciją.

Kelionės užsienyje gali būti puiki patirtis, tačiau svarbu nepamiršti, kad jos susijusios su tam tikra rizika. Laikydamiesi šių patarimų galite padėti užtikrinti, kad kelionė būtų saugi ir maloni.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *