Namų projektai: kaip atrodo Jūsų svajonių būstas?

Daugeliui lietuvių nuosavas namas yra svajonė. Dėl jos dirbama visą gyvenimą. Tai yra normalu. Juk namai – tai saugumas, tai ramybė. Vieta, kurioje galima pamiršti visus rūpesčius ir atsipalaiduoti.

Tiesa, natūralu, kad daugelis savo svajonių būstui kelia vis daugiau reikalavimų ir nori tokio, kuris iki mažiausių smulkmenų patenkintų poreikius. Tam reikalingi savo sferos specialistai, kurie kurs projektus pagal Jūsų išsakytas idėjas. Vieni geriausių yra www.architektugildija.lt.

Būsto dydis

Pirmiausia specialistas domisi būsto dydžiu. Žinoma, jis turi būti racionalus sklypui, kuriame namas bus statomas. Nors šiuo metu tradiciškai dažniausiai užsakomi apie 100 kvadratinių metrų namai, tačiau specialistai gali projektuoti ir visai mažus, iki 50 kvadratinių metrų, ir kur kas didesnius, kurie siekia 200 kvadratinių metrų.

Aukštų skaičius

Kitas aspektas yra aukštų skaičius, kuris derinamas su būsto plotu. Jeigu sklypas yra mažas, tačiau norisi erdvės, žinoma, tokiu atveju geriausias pasirinkimas yra dviejų aukštų namas. Kai sklypas didelis –  dažniausiai vieno aukšto namas – pigiau. Tiek projektas, tiek pačios statybos.

Biudžetas

Visada verta specialistui papasakoti savo biudžeto galimybes. Pagal tai jis sukurs tokį projektą, kuris daugmaž atitinka statybų investicijos ribos. Žinoma, kainos kinta, tačiau yra skirtumas, ar žmogus planuoja namo statyboms skirti 100 tūkstančių ar 200 tūkstančių.

Stogo konstrukcija

Taip pat reikia įvertinti ir tai, kokia stogo konstrukcija atitinka poreikius. Tikrai ne tik dėl stiliaus, tačiau labiau dėl funkcionalumo. Galimos opcijos:

  1.  Vienšlaitis stogas.
  2. Dvišlaitis stogas.
  3. Keturšlaitis stogas.

Namo priedai

Galiausiai, ne ką mažiau svarbus aspektas yra papildomi namo priedai. Taip, jie kelia tiek projekto, tiek namo statybos kainas, tačiau apsimoka, kadangi lygiai taip pat labai gerina ir gyvenimo kokybę

  • Su garažu;
  • Su stogine;
  • Be garažo

O ko reikia Jums?

Susipažinti su nuostabiais projektais galite čia – https://www.architektugildija.lt/namu-projektai/. Specialistams labai patogu, kai jie mato, kuris konkrečiai projektas Jums patinka. Tuomet žinant Jūsų poreikius ir tuo pačiu derinant juos prie tam tikro pavyzdžio – pasiekti tą svajonių aukso viduriuką tampa įmanoma.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *