Sniego valymas – stumdymo tipai

Valyti sniegą naudojant sunkiąją ar lengvesnę techniką galima įvairiais būdais, o dažniausiai viskas priklauso nuo situacijos bei naudojamo valytuvo modelio. Dauguma iš jų yra skirti specialioms užduotims, tačiau yra tokių, kuriuos galima panaudoti universaliai, tai reiškia, kad jie tinkami įvairiems manevrams bei įvairiai kelio dangai. Žemiau aptarsime pagrindinius bei dažniausiai naudojamus iš jų bei galbūt padėsime išsirinkti tinkamiausią tam, kad sniego valymas netaptų kančia.

„V“ forma. Kai kurie sniego valytuvai suglaudžia savo peilius į priekį ir taip susidaro forma, kuri yra panaši į v raidę. Tai yra idealiausia norint pirmą kartą pravažiuoti per smarkiai užsnigtą teritoriją arba norint suformuoti liniją, kuria seks jau visi kiti. Dažniausiai pastarąją seka technika, kurios peiliai yra palenkti į vieną arbą kitą pusę ir taip stumdant sniegą yra sudaromas kampas. Tai puikiai praplečia „V“ formos sukurtą tarpą bei leidžia be didesnių problemų važiuoti su savo transporto priemone tiek pirmyn, tiek atgal.

Neretai galima pamatyti atvirkštinį variantą, tai yra įgaubtą į vidų valytuvą, kurio peiliai yra užlenkti į vidų. Tai dažniausiai yra naudojama tam, kad sniego valymas būtų lengviau kontroliuojamas bei tikslesnis. Kitas svarbus aspektas yra, kad ši forma padeda valytuvams važiuoti ilga tiesiąją ir negalvoti, kur būtų galima nustumti visą surinktą turinį. Todėl neretai būtent šis buldozeris yra naudojamas smarkiai apgyvendintose teritorijose, kurios kelių pakraščiuose yra pristatyta nemažai automobilių.

Kalbant apie mažus kiemus, tai vienas iš paprasčiausių peilių montavimo būdų yra tiesusis, kuris yra lengviausias išmokti naudoti. Tai reiškia, kad valytuvo peiliai nėra pasukti nei į vieną pusę. Tokiu būdu sniego valymas dažniausiai yra labai primityvus: viskas yra traukiama važiuojant atgal. Taip yra atlaisvinamos teritorijos prie pastatų ar prie pat jų kiemuose, kuriose dažnai nėra daug vietos. Veikimo principas šiuo atveju yra labai primityvus, tačiau reikalaujantis šiek tiek praktikos: važiuojant į priekį peiliai yra pakeliami ir transporto priemonei grįžtant – nuleidžiami.

Daugiau apie šį procesą galima sužinoti čia: https://arbora.lt

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *