Kokiais daiktais prekiauti internetu yra rizikingiausia?

Internetas atvėrė galimybių pasaulį verslo savininkams, norintiems išplėsti savo pasiekiamumą ir plėsti savo klientų bazę. Tačiau, prieš lipant į elektroninės prekybos traukinį, svarbu atsiminti, kad ne visi produktai turėtų būti parduodami internetu. Yra tam tikrų prekių, kurioms taikomi specifiniai reikalavimai arba apribojimai, dėl kurių sunku organizuoti pristatymą, o gal net iš viso jų neįmanoma parduoti internetu. Žemiau įvardijamos prekių kategorijos, kurios priskiriamos rizikos grupei. Tai prekės, kuriomis prekiauti elektroninėje erdvėje yra sunkiausia.

Greitai gendančios prekės ir augalai

Viena iš prekių rūšių, kuria sunku prekiauti internetu, yra greitai gendančios prekės. Tai yra produktai, tokie kaip: maistas, augalai, gėlės ir bet kokie kiti daiktai, kurių galiojimo laikas yra ribotas.

Kadangi šių prekių tarnavimo laikas yra toks trumpas, jie dažnai gali sugesti sandėliavimo ir pristatymo metu dėl netinkamos temperatūros ir kitų aplinkos veiksnių, o tai gali atnešti klientų nepasitenkinimą ir svarbiausia – galimą pavojų sveikatai.

Be to, yra keletas teisinių apribojimų, susijusių su greitai gendančių prekių gabenimu. Tad, jeigu yra galimybė, būtinai venkite šių prekių kategorijų. Na, o jeigu vis dėlto neapsigalvojote, būtinai įsigilinkite į teisinį reguliavimą.

Kenksmingos ir pavojingos cheminės medžiagos

Kitas prekių tipas, kurio paprastai nerekomenduojama parduoti internetu, yra pavojingos medžiagos, tokios kaip degūs skysčiai, cheminės medžiagos. Ši prekių kategorija gali būti pavojinga tiek gabenant, tiek atvykus į sandėliavimo ar paskirties vietą. Tad, ji netinkama daugeliui internetinių parduotuvių savininkų, nes tokių medžiagų laikymas ir pristatymas klientams turi būti atliekamas laikantis visų saugumo reikalavimų.

Be to, gali būti taikomi įstatymų reikalavimai, draudžiantys parduoti ir vežti tam tikras pavojingas medžiagas, todėl geriausia pasitarti su vietinėmis valdžios institucijomis prieš bandant išsiųsti ką nors potencialiai pavojingo. Net ir kurjerių tarnybos aiškiai pabrėžia, kad tokias medžiagas jie siųsti draudžia.

Trapūs daiktai jums atneš tik nuostolius

Trapūs daiktai, pvz., stiklo dirbiniai ar keramika, taip pat kelia tam tikrą riziką, kai kalbama apie prekybą internetu, nes jie gali lengvai sulūžti transportuojant ar sandėliuojant. Tai, be abejo, sukels klientų nepasitenkinimą ir privers daug laiko gaišti derinant nuostolių kompensavimo klausimus.

Jei nuspręsite pardavinėti trapius daiktus internetu, turėtumėte imtis papildomų priemonių, kad įsitikintumėte, jog jie yra tinkamai supakuoti ir apsaugoti nuo pažeidimų gabenant. Be to, naudinga būtų pasidomėti prekių draudimo galimybėmis. Tai ypač svarbu, jeigu ketinate prekiauti gana vertingais daiktais. Tad, jau ir taip aišku, kad internetinės parduotuvės kūrimas bus menkiausia problema ruošiantis prekybos internetu veiklai.

Parduodant brangias prekes, pravartu jas apdrausti prieš išsiunčiant pirkėjui

Tobulėjant technologijoms, elektroninės prekybos platformos tapo vis populiaresnės, tačiau brangių prekių pardavimas internetu turi savo iššūkių. Labai svarbu, kad pardavėjas žinotų apie būdingą riziką, susijusią su vertingų daiktų siuntimu klientams paštu ar per kurjerius.

Vienas iš būdų šią riziką valdyti yra apdrausti prekes prieš jas išsiunčiant. Apdraudus brangius daiktus, sumažinama atsakomybė už bet kokį praradimą ar žalą gabenant. Šios atsargumo priemonės gali padėti apsaugoti jūsų pelną, suteikti pirkėjams ramybę ir paskatinti teigiamus atsiliepimus, kurie ilgainiui bus naudingi jūsų verslui.

Prekyba internetu yra suteikianti daug galimybių, tačiau svarbu atminti, kad yra tam tikrų produktų, kurie nėra tinkami kandidatai į internetinių parduotuvių katalogus dėl teisinių apribojimų ar praktinių sumetimų, tokių kaip greitas gedimas, pavojus sveikatai ir pažeidžiamumas.

Prieš parduodant bet kokią prekę internetu, įsitikinkite, kad suprantate visus su produktu susijusius reikalavimus, jog paskui nebūtų nepatenkintų klientų ar nesusidurtumėte su atsakomybės problemomis.

Pirmiausia atlikite išsamią prekių analizę, kad galėtumėte priimti adekvačius sprendimus kokie produktai geriausiai tiks jūsų internetinei parduotuvei!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *