Lengvi pinigai: tryliktas atlyginimas gali būti pasiekiamas ne tik per Kalėdas

Tikriausiai negalėtume atrasti tokio žmogaus, kuris nesidžiaugtų papildomomis lėšomis. Tačiau jeigu dirbate tik vieną įprastą darbą, tada dažnu atveju priedo prie atlyginimo galima tikėtis metų pabaigoje, kada darbdaviai apdovanoja darbuotojus papildomomis lėšomis arba dar kitaip vadinamuoju tryliktu atlyginimu. Tačiau labai dažnu atveju, kol įsikuriame čia Lietuvoje, vykstame į užsienį užsidirbti gyvenimo pradžiai, o kai jau grįžtame, susirandame savo mėgstamą darbą, pamirštame apie tai, kad iš užsienio galima susigrąžinti papildomas lėšas ir nereikės laukti, kol darbdavys sumokės tryliktą atlyginimą. Todėl šiame straipsnyje norime daugiau papasakoti apie mokesčių susigrąžinimą iš Vokietijos.

Per kiek laiko galima susigrąžinti pinigus?

Daugelis padaro klaidą, kad net praėjus ganėtinai ilgam laikui ir tik tada sužinojus, kad mokesčius, jeigu dirbote Vokietijoje, galima susigrąžinti, bet to nedaro, nes galvoja, kad visus reikiamus dokumentus reikia pildyti tik ką grįžus ir dabar jokios naudos gauti nebus galimybės. Tačiau verta žinoti tai, kad savo tryliktą atlyginimą galite gauti net praėjus 4 metams nuo grįžimo. Tai yra pakankamai ilgas laiko tarpas, tad tikrai verta kreiptis į tam tikras įmones, kad mokesčiai būtų sugrąžinti. Tad jeigu tokią informaciją sužinojote dar nepraėjus šiam senaties terminui, dabar yra pats laikas, kada galite užpildyti visus dokumentus, kurie padės susigrąžini mokesčius, kurie buvo sumokėti Vokietijoje.

Kokias sumas galima susigrąžinti?

Įvardinti tiksliai, kokias sumas galima susigrąžinti yra pakankamai sunku, nes kiekvienas, kuris dirbo Vokietijoje dirbo skirtingą darbą, gavo skirtingą atlyginimą, o tai turi nemažai įtakos. Mokesčių grąžinimas iš Vokietijos gali būti atliekamas skirtingomis sumomis, todėl jeigu norite sužinoti savo individualią informaciją, visada galima kreiptis į įmonę, kuri tvarkys jūsų visus dokumentus. Jeigu dirbote pakankamai ilgai, galite tikėtis pakankamai nemažos sumos ir ji gali būti net didesnė, nei kad gaunamas tryliktas atlyginimas jūsų įmonėje, todėl tikrai verta kreiptis dėl to.

Per kiek laiko galima atgauti mokesčius?

Tai irgi yra pakankamai individualus darbas, nes su kiekviena įmone, kuri yra Vokietijoje gali būti skirtingas bendradarbiavimas, todėl vieną kartą visos procedūros gali būti atliekamos greičiau, kitą kartą gali šiek tiek užtrukti. Bet paprastai galite užsidėti sau 3-6 mėn. laikotarpį, per kurį mokesčiai tikrai turėtų būti grąžinti ir pervesti į jūsų banko sąskaitą.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *