KAIP SURASTI GERUS DARBUOTOJUS?

Įmonėms, ieškančioms naujų darbuotojų, dažnai pritrūksta laiko ir kvalifikuotų specialistų, sugebančių tai efektingai atlikti. Be to, trūksta išmanymo ir patirties kaip vykdyti kokybišką kandidatų atranką. Tačiau dėl to tokių įmonių vadovams nėra reikalo sukti galvą, nes tą darbą kuo puikiausiai atlieka konsultacinės darbuotojų paieškos ir jų atrankos tarnybos. Į jų teikiamų paslaugų sąrašą pirmoje eilėje įeina darbuotojų paieška.

Koks yra pagrindinis darbuotojų paieškos ir atrankos tarnybų siekis?

Profesionalios darbuotojų paieškos ir atrankos tarnybos siekia jų paslaugas užsakiusioms įmonėms surasti ir parinkti pačius tinkamiausius kandidatus, kurie tikrai gebės sėkmingai pritapti naujoje vietoje. O tokių įmonių vadovai, turėdami patikimą ir išsamią informaciją apie kandidatus, patys galės priimti jiems tikrai naudingus sprendimus. Paslaugos išpildymo trukmė tiesiogiai priklauso nuo kandidatams keliamų reikalavimų sudėtingumo, jų pačių skaičiaus ir užsakovo bendradarbiavimo su konsultacine tarnyba.

Nuo ko priklauso pačių kandidatų į siūlomas darbo vietas sprendimas?

Ne vien darbą siūlantys įmonių vadovai daro pačią svarbiausią įtaką būsimiems tolesnės veiklos rezultatams. Čia labai reikšmingą sprendimą priima patys kandidatai į siūlomas darbo vietas. Juk ne paslaptis, kad kvalifikuoti specialistai ieško naujų darbo galimybių ne tam, kad prarastų turimą kvalifikaciją, neturėdami jokios galimybės siekti karjeros, kad uždirbtų mažiau nei iki tol. Juk nuo seno yra žinoma, kad žuvis ieško – kur giliau, o žmogus – kur geriau.

Todėl, savaime aišku, jog kandidatams tikrai yra labai svarbu, kokią kokybės siekimo politiką vykdo darbuotojų ieškanti įmonė, kiek ji yra pasirengusi skatinti savo kolektyvo narius. Taip pat kandidatams rūpi ir tai, kokią vietą bendroje rinkoje užima darbą siūlanti organizacija, koks jos įvaizdis ir prestižas visuomenėje.

Kada darbuotojų paieška ir atranka vyksta sparčiausiai?

Darbuotojų paieška ir atranka vyksta itin sparčiai tada, kai įmonė ieško žemesnės grandies darbuotojų, reikalingų statybose, logistikoje, pastatų įrengimo ir apdailos, santechnikos ir kitose srityse. Šios rūšies darbuotojų paieška nereikalauja daug laiko ir išskirtinių pastangų, todėl kainuoja pigiau. Paslaugos teikėjas užsakovui sutaupo ne tik pinigus, bet ir laiką, nes visą kupiną rutinos darbą – skelbimų parengimą, bendravimą su kandidatais telefonu ar elektroniniu paštu perima ant savo pečių.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *