Kredito kortelė – finansinė paslauga, aktuali negalintiems konkrečiai įvardinti savo finansinių poreikių dydžio

Kiekvieną kartą, prieš leisdami odontologui pradėti savo darbą, teiraujatės, kokia maždaug gali būti galutinė vizito kaina? Jei kišenė ar banko sąskaita „nelūžta“ nuo pinigų pertekliaus, natūralu, jog norisi žinoti, ar, išgirdus mokėtiną sumą, neteks „sulįsti“ skradžiai žemę… O kas, jei turimų lėšų nepakaks apmokėti už odontologo kabinete suteiktas paslaugas? Žinoma, tokios apmaudžios ir kiekvienam nemalonios situacijos galima išvengti, pavyzdžiui, radus odontologijos kliniką, teikiančią gydymo lizingu paslaugą.

Kredito kortelė – dar vienas, šiuolaikiniam, finansiškai išprususiam žmogui puikiai pažįstamas ar net ir aktyviai naudojamas sprendimas, nepamainomas ne tik ką tik aptartoje, bet ir įvairiose kitose situacijose. Kai nėra reikiamos pinigų sumos arba esamos lėšos skrupulingai padalintos mokesčiams, maistui, vaikų išlaidoms ir kitoms reikmėms, iš kurių atėmus vos kelioliką ar keliasdešimt eurų, visas šeimos mėnesio biudžetas subyra it kortų kaladėlė, tikru išsigelbėjimu gali tapti kreditinė kortelė.

Greitieji kreditai ar kredito kortelė: ką geriau rinktis?

Tikėtina, jog kredito bendrovė, kurios paslaugomis domitės ar kažkada jau esate sėkmingai pasinaudoję, gali pasiūlyti tiek vieną, tiek kitą paslaugą. Tad dažnam klientui kyla klausimas, kreditas internetu ar kredito kortelė yra teisingesnis sprendimas, susidūrus su finansinėmis problemomis.

Ieškant atsakymo, visų pirma savęs paklauskite, ar galite įvardinti konkrečią pinigų sumą, kurios reikia tam tikram poreikiui įgyvendinti ar daiktui įsigyti. Jei atsakėte teigiamai, Jums rekomenduojamas greitasis kreditas. Tai yra – konkreti suma, kurią, pasirašius paskolos sutartį, kreditorius perveda į kliento asmeninę banko sąskaitą.

Jei ateities planuose – teksto pradžioje jau minėti vizitai pas odontologą, namų remontas ar kitos išlaidos, kurios, savaime suprantama, pareikalauja atverti piniginę gana plačiai, tačiau konkrečią sumą įvardinti sudėtinga, racionalesnis pasirinkimas – kredito kortelė arba vadinamoji kredito linija.

Šios paslaugos esmė – tam tikro dydžio kredito limitas, kuris suteikiamas atlikus individualų kliento mokumo vertinimą. Kredito limitu klientas gali laisvai disponuoti visą jo terminą, kuris, kalbant konkrečiai apie „Nordecum“ kredito kortelę – yra net 3 metai. Tai reiškia, jog klientas gali išleisti tik jam reikalingą kredito limito dalį, nesvarbu, tai būtų keli, keliolika ar keli šimtai eurų. Svarbu suprasti, jog palūkanos yra skaičiuojamos tik nuo panaudotos kredito dalies, o ne viso suteikto limito. Vadinasi, jei kredito kortele nebuvo naudotasi, mokėti nieko nereikia.

Kredito kortelė – rizika išleisti per daug?

Svarstant, geresnis variantas – įprasti mikrokreditai ar kredito kortelė, derėtų įvertinti ir svarbų psichologinį aspektą. Kreditai, pervesti į banko sąskaitą, dažniausiai ilgai joje neužsibūna. Ir tai – visiškai normali praktika. Juk tam ir skolinamasi, jog būtų įsigyjamas kažkoks daiktas ar už kažką sumokama, o ne dėl to, kad pinigai tiesiog „gulėtų“ sąskaitoje. Vadinasi, gavai paskolą, ją išleidai ir – ramu. Tiesa, belieka „smulkmena“ – reguliariai mokėti sutartyje numatyto dydžio mėnesines įmokas, taip grąžinant kreditoriui paskolą kartu su palūkanomis ir kitais, nuo greitojo kredito neatsiejamais, mokesčiais.

Tuo tarpu stebuklingoji kredito kortelė gali sudaryti klaidingą įspūdį, neva pinigai sąskaitoje niekada nesibaigia. Tereikia priglausti ją prie bankinių kortelių skaitytuvo ir, viskas, mokėjimo operacija atlikta sėkmingai! Vadinasi, ši finansinė paslauga įpareigoja suimti save „į rankas“ ir veltui nešvaistyti „lengvų“ pinigų. Svarbu nepamiršti, jog kredito kortelė, kaip ir įprasti kreditai, kainuoja. Tad, prieš atliekant bet kokį mokėjimą, svarbu įvertinti jo būtinybę.

Pabaigai – maloni naujiena. Klientams, besinaudojantiems „Nordecum“ kredito kortele, galioja ir „Cashback“ funkcija. Tai – kaskart į Jūsų sąskaitą sugrįžtantys 2 proc. nuo pirkinių, apmokėtų kredito kortele, sumos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *