Kaip priderinti lauko vazonus prie kiemo aplinkos?

Mėgstate vazoninius augalus ir neįsivaizduojate savo namų be jų? Žinoma, tai vienas efektyviausių, o kartu ir lengviausių būdų interjerui suteikti jaukumo. Tačiau verta atminti, kad patys augalai yra tik pusė darbo – jei norite dar labiau pabrėžti jų dekoratyvumą, verta griebtis lauko vazonų. Štai keletas patarimų, kurių reikia laikytis juos perkant.

Lauko vazonai – kokiais kriterijais vadovautis juos perkant?

Žinoma, pagrindas yra tinkamas augalo dydžiui priderintas dydis, tačiau tai tik vienas iš kelių kriterijų, kuriuo reikėtų vadovautis renkantis lauko vazonus. Skoniai ir estetinės nuostatos, žinoma, yra labai subjektyvus ir individualus dalykas, tačiau, nepaisant jūsų asmeninių pageidavimų šiuo klausimu, turite atsiminti, kad visas interjero ar terasos išdėstymas turi būti nuoseklus tiek stiliaus, tiek spalvų, tiek medžiagų, iš kurių gaminami atskiri įrangos elementai, atžvilgiu.

  • Jūsų kieme dominuoja mediniai baldai? Tokiu atveju tikrai patiks dekoratyviniai vazonai iš natūralių medžiagų.
  • Ar jums patinka vintažinis stilius? Vazonai iš glazūruoto akmens masės yra tinkamas pasirinkimas.
  • Glamour gerbėjas? Auksiniai ar sidabriniai akcentai čia visada laukiami. Tai, žinoma, didelis supaprastinimas, tačiau tai jau rodo, kad individualios išdėstymo tendencijos turi savo specifinius pageidavimus – verta į jas atsižvelgti lauko vazono pasirinkime.

Planuodami sodinti augalus terasoje, prisiminkite apie vazonų atsparumą išoriniams veiksniams. Lauko sodo vazonai turi būti atsparūs oro sąlygoms ir UV saulės spinduliams, kad nenubluktų. Lauko vazonai dažniausiai gaminami iš molio, betono, keramikos ir plastiko.

Lauko vazonų drenažo svarba

Nepriklausomai nuo pasirinktų augalų vazonų tipo, turite atsiminti drenažą, t.y. vandens nuleidimo būdą. Dažniausias sprendimas – didelio puodo dugne esančios drenažo angos, pro kurias tiesiog išteka vandens perteklius. Jei jų nėra, vazono apačioje reikia uždėti keramzito sluoksnį, kuris leis nutekėti vandens pertekliui ir suteiks šaknims prieigą prie oro. Mūsų klimato sąlygomis svarbu, kad lauko sodo vazonai, į kuriuos sodiname daugiametes rūšis, būtų atsparūs šalčiui. Tada galėsite juos laikyti per žiemą terasoje, nebijant jų sugadinti. Populiariausi yra paprasti stačiakampiai sodo vazonai, cilindrai arba vazonai, panašūs į kūgius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *