Sužadėtuvės: žiedo galiojimo laikas ir šventės tradicijos

Sužadėtuvės – tai momentas, kurio laukia bene visos merginos, esančios rimtuose santykiuose. Tai – nuostabi akimirka bei pažadas susituokti bei būti kartu amžinai. Na, o kiek laiko turėsite sužadėtinių statusą – ilgai ar trumpai – priklauso nuo jūsų poros pageidavimų. Vieni šventę organizuoja kaip įmanoma anksčiau, o kiti taip ir lieka sužadėtiniais.

Sužadėtuvių žiedas

Sužadėtuvių žiedas (jo idėjų galite pasisemti čia: https://indivi.lt/suzadetuviu-ziedai) yra pagrindinis būsimos santuokos simbolis. Šis moteriai priklausantis žiedas – ypatingas. Dažniausiai jis nešiojamas ant kairės rankos bevardžio piršto. Nors sužadėtuvių žiedai egzistuoja jau daugelį šimtų metų, jo įteikimas išpopuliarėjo tik XX a. viduryje. Tradiciškai sužadėtuvių žiedai turi įspūdingą deimantą ar kitą brangakmenį.

Sužadėtuvių žiedo galiojimas

Nors susižadėję jūs galite būti kiek tik geidžia širdis, nuo senų laikų sakoma, kad sužadėtuvių žiedas galioja tik metus laiko. Būtent todėl patariama vestuvinius žiedus sumainyti per 12 mėnesių nuo piršlybų.

Tiesa, kuo ilgesnis sužadėtuvių laikotarpis, tuo daugiau laiko pora turi pasiruošti vestuvėms. Ilgos sužadėtuvės taip pat suteikia poroms galimybę sutaupyti pinigų ateičiai. Vestuvių verslo ekspertų teigimu, šiuo metu sužadėtuvės vidutiniškai trunka apie 16 mėnesių.

Atsakant į klausimą, kiek laiko galioja sužadėtuvių žiedas, reikia aprėpti nemažai faktorių. Taigi, vieno visiems tinkamo atsakymo nėra. Kiek laiko truks jūsų sužadėtuvės, priklauso nuo daugybės veiksnių, įskaitant finansinius planus, pasiruošimą vestuvėms bei padėtį šeimoje.

Sužadėtuvių tradicijos

Kai kurios pasaulio šalys, kaip Indija turi gan tvirtas vestuvių tradicijas bei taisykles, kada po pasipiršimo, reikėtų tuoktis. Vidutinė Indijos sužadėtuvių trukmė yra nuo šešių iki aštuonių mėnesių, tačiau daugelis porų nusprendžia tuoktis jau kitą dieną po susižadėjimo. Na, o štai slavų šalyse vidutinė susižadėjimo trukmė yra nuo vieno iki trijų mėnesių nuo pasipiršimo. Persų kultūroje poros turi lygiai 95 dienas susituokti. Mūsų šalyje dažniausiai poros tuokiasi praėjus 8-12 mėnesių po sužadėtuvių, tačiau kaip minėta prieš tai, vidutiniškai poros aukso žiedus sumaino po 16 mėnesių.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *