Ką verta žinoti apie oras oras sistemos montavimą?

Nors paprastai specifinius darbus turi atlikti tam skirti specialistai, tačiau yra gerai, kai apie tam tikrus dalykus nusimanome ir mes patys, nes tada galime matyti, kaip yra atliekami darbai ir bent jau šiek tiek suprasti, ar viskas yra daroma teisingai. Specialistų pagalbos reikia ir tada, kai yra kalbama apie oras oras sistemos montavimą. Tikrai eilinis žmogus nežinos visų niuansų, kai viską reikia atlikti, tačiau tam tikrus dalykus tikrai verta žinoti. Todėl šiame straipsnyje ir norime papasakoti kiek daugiau apie oras oras sistemos montavimą, kad kiekvienas turėtų bent jau pradines žinias ir šiek tiek suprastų visą procesą.

Iš ko susideda oras oras sistemos montavimas?

Tie, kurie neužsiima tokiais darbais, tikrai neturi žinoti pačių smulkiausių detalių, tačiau pačius pagrindus tikrai reikia žinoti, kad bent būtų galima turėti mažą supratimą, kokie darbai yra reikalingi, kokios detalės dedamos ir panašiai. Tad labai trumpai norime pristatyti, iš ko susideda montavimo darbai:

  • Vidinio ir išorinio bloko montavimas. Pats klientas turėtų įsivertinti tokius dalykus, kaip garsas, nes išorinis blokas jį skleidžia, todėl nereikėtų jo tvirtinti labai arti poilsio erdvės, nes ilgainiui garsas gali pradėti erzinti.
  • Vidinio ir išorinio bloko sujungimas, paprastai tai daroma freono vamzdeliais, kuriais ir yra varomas oras, taip pat jungiamas elektros laidas tarp blokų.
  • Veikiant oras oras sistemai susidaro kondensatas, kuris turi būti tinkamai pašalinamas ir tam yra reikalingi specialūs vamzdeliai.
  • Teisingas pritvirtinimas ir visų angų užsandarinimas.

Kokią kainą teks sumokėti už montavimo darbus?

Oras oras sistema kaina gali būti įvairi, nes tam įtakos gali turėti nemažai faktorių. Tačiau kartais yra pastebima klaida, kad bandoma tokį aparatą susistatyti patiems pasižiūrėjus pačius įvairiausius vaizdelius ir kitą informaciją ir taip bandoma sutaupyti. Tačiau neturint jokios patirties galima padaryti labai daug klaidų, kurias teks taisyti, o tai gali kainuoti kur kas daugiau, nei kad pasisamdyti profesionalą, kuris iš pačio pirmo karto padarys viską tinkamai ir sistema veiks nepriekaištingai.

 

Etapai, iš kurių susideda visas oras oras sistemos montavimo darbai

Pagrindiniai oras oras sistemos montavimo etapai yra du:

  • Paruošiamieji darbai. Toks etapas yra svarbus, nes tik tinkamas pasiruošimas gali nulemti tai, kad rezultatas bus geras ir pati sistema veiks labai ilgai. Į pasiruošimo etapą gali būti įtraukti tokie darbai kaip įvairūs gręžimai, vamzdelių pravedžiojimai ir panašiai.
  • Montavimo darbai, kuomet yra montuojama visa įranga.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *