BIM modeliavimo nauda būsto pirkėjams?

Norint išsirinkti kokybišką būstą reikia žinoti labai daug skirtingų dalykų. Turbūt retas, kuris viską galėtų žinoti. Kad išsirinkimas būtų lengvesnis ir pardavėjai negalėtų apgaudinėti ar kitaip bandyti jiems palankesnėmis sąlygomis parduoti būstą yra sukurta BIM modeliavimas, kuris gali padėti pirkėjui nuspręsti ar tikrai verta pirkti išsirinktą būstą, o galbūt reikia ieškoti visai kito varianto, tad apie BIM modeliavimą plačiau ir papasakosime šiame straipsnyje.

Galimybė dalyvauti visuose etapuose

Turbūt sunku patikėti, kad pats galutinis vartotojas gali dalyvauti visose statybų etapuose. Aišku, jam tiesiogiai dirbti nereikia, bet jis gali stebėti visus darbus, atliekamus žingsnius, teikti pasiūlymus, idėjas ir panašiai. BIM modeliavimas ir sukuria tokią patogią galimybę. Tai yra tokia sistema, kuri susieja visus projekte dalyvaujančius žmones, kurie atsakingi net už smulkiausius darbus. Taip yra kur kas paprasčiau dalintis patarimais, keisti tam tikrus sprendimus ir viskas yra atliekama žymiai greičiau, nei be šio modeliavimo.

Kuo dar gali būti naudingas BIM modeliavimas pirkėjui?

Jeigu žinote, kad būstas buvo statomas naudojant BIM modeliavimą, galite būti tikri, kad jis turės žymiai aukštesnius standartus, nei įprastai statomas namas. Net jei namą įsigijote dar tik esant projektui, jo statybų eiga gali eiti žymiai greičiau, nes per minėtą modeliavimą visas susikalbėjimas yra žymiai greitesnis ir apskritai visa informacija siunčiama žymiai greičiau, todėl automatiškai visi darbai einasi žymiai greičiau. Galima sakyti, kad naudojant BIM modeliavimą yra sutaupomi ir įvairūs kaštai, kurie kainuoja tikrai nemažai. Tad kaip matome, net iš kelių pateiktų pavyzdžių galima matyti, kad toks pasirinktas statybų metodas yra tikrai naudingas ir gali duoti tikrai ne vieną naudą ne tik tiems, kas užsiima namo statyba ir su jais susijusiais darbais, bet ir pačiam namo pirkėjui.

Kam yra tinkamas BIM modeliavimas?

Tikrai nėra išskirta tam tikros kategorijos, kurios gali naudotis tokiu modeliavimu.  Jis yra sukurtas visiems, kas nori kur kas patogiau, kokybiškiau ir greičiau statyti namus ar kitus pastatus. Kai kam, gali pasirodyti, ypač tiems, kas nedaug užsiima su statybomis, kad tai yra naujas išradimas ir jis dar nėra pakankamai ištobulintas. Tačiau toks modeliavimas yra plačiai naudojamas ir visose situacijose pasiteisinęs. Jį naudoja didžiosios statybų įmonės, kurios siekia kaip įmanoma didesnio efektyvumo ir noro užtikrinti kokybę klientų tarpe.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *