Kondicionieriaus namuose naudojimo ypatumai

Gan dažnai tenka girdėti, jog kondicionieriai namams sukelia daugiau nepageidaujamų rezultatų nei duoda naudos. Sloga, kosulys ir kiti peršalimo ligų simptomai bei džiūstanti akių gleivinė tik apsunkina gyvenimą namie, kas jo orą vėdina kondicionierius. Tiesos šiuose pareiškimuose žinoma yra, tačiau daugelis jų atsiranda dėl neteisingo šių įrenginių naudojimo.

Klaidos, naudojantis kondicionieriais

Štai kelios klaidos, dėl kurių kondicionierių naudojimas gali sukelti rizikas sveikatai:

  • Maksimalaus galingumo įjungimas, esant toje pačioje patalpoje kur veikia kondicionierius;
  • Įrenginio palikimas nakčiai, nenustatant specialaus režimo;
  • Oro srovės nukreipimas į vietą, kurioje sėdi ar laiką leidžia žmonės;
  • Nesinaudojimas papildomomis funkcijomis, net tada kai jos įrenginyje yra (pvz. oro drėkinimas).

Nedarant aukščiau išvardintų klaidų, oro kondicionierius iš tiesų suteikia daug daugiau naudos, nei atrodo iš pirmo žvilgsnio.

Kondicionierių teikiama nauda

Be to, kad padeda lengviau išgyventi karštas vasaros dienas ir naktis, kondicionierius iš tiesų atlieka kur kas didesnį darbą. Štai keli jo naudojimo pliusai:

  • Oro cirkuliacija. Ypač didelis susirgimų skaičius, susijęs su kvėpavimo takais, atsiranda dėl užsistovėjusio, „atidirbto“ oro. Nevėdinant patalpų, oro kokybė jose pradeda kristi su kiekvienu įkvėpimu ir iškvėpimu. Oro kondicionieriai namams padeda sukurti priverstinę oro cirkuliaciją, taip padeda greičiau atsinaujinti patalpoje esančiam orui.
  • Oro filtravimas. Įrenginiuose stovintys filtrai užtikrina, kad iš lauko į patalpas nepatektų įvairūs nešvarumai ir alergijų sukėlėjai. Tai yra ypač svarbu, jei namuose gyvena vaikai, senyvi arba nuo alergijų kenčiantys žmonės.
  • Pagalba širdies ligomis sergantiems. Karšti orai ypač didelę riziką kelia žmonėms, kurie serga įvairiomis širdies ligomis. Aukšta temperatūra ir tvankumas jiems yra ne tik iššūkis, bet ir reali rizika gyvybei. Kondicionieriaus pagalba, patalpoje galima sukurti sąlygas, kuriose šie žmonės jausis komfortiškai ir jų organizmui nebus keliamas nereikalingas stresas.
  • Reikiamo drėgmės lygio palaikymas. Ši funkcija yra ne visose įrenginiuose, tačiau jei jums rūpi kad namuose oras būtų ne tik vėsus bet ir ne perdžiūvęs, tai galima pasidomėti kondicionieriais su galimybe drėkinti orą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *