Energinio naudingumo sertifikatas – kas tai?

Energinis naudingumo sertifikatas – tai procedūra, kurios metu specialistai įvertina pastato (arba pastato dalies) energinio naudingumo klasę. Specialistai pastatą gali įvertinti pagal klasių sistemą, kurios šiuo metu yra 9 – nuo A++ iki G. Įvertinus, specialistai išduoda specialius sertifikatus.

Kada privalomas?

Neretai energinio naudingumo sertifikatas yra ne pasirinktinas, o privalomas. Jeigu statote pastatą, jums būtinai reikės ieškoti eksperto, kuris išduotų sertifikatą. Energinio naudingumo sertifikato prireiks ne tik statant naujiems pastatams, bet ir baigus rekonstravimą, atnaujinimą ar atlikus kapitalinį remontą, net ir tuo atveju, kai atnaujinama tik tam tikra pastato dalis. Sertifikato prireiks ir tiems, kurie nori parduoti arba išnuomoti pastatą. Na, ir nepamirškime viešbučių, prekybos, paslaugų ir kt. paskirties pastatams – jiems irgi reikalingas galiojantis sertifikatas.

Kaip įsigyti?

Reikalingas energinio naudingumo sertifikatas? Jį galite užsisakyti internetu. Jums tik reikės pateikti informaciją apie pastatą ir galėsite sužinoti visą reikiamą informaciją ir užsisakyti paslaugas. Neretai įmonės siūlo konsultacijas tiek telefonu, tiek el. paštu, tiek susitikus prie kavos puodelio. Kiekvienas gali pasirinkti patogų būdą, kaip bendrauti su specialistu ir aptarti darbų planą.

Kiek kainuoja energinio naudingumo sertifikatas?

Tikslią energinio naudingumo sertifikato kainą sužinosite susisiekę su specialistais. Įvertinę jūsų pastato plotą, konstrukciją, paskirtį ir kitus aspektus, jie galės paskaičiuoti, kokia bus paslaugos kaina. Jeigu norite sutaupyti, siūlome ieškoti paslaugų internete. Tuomet galėsite ne tik sužinoti daugiau apie teikiamas paslaugas, kadangi daugelis namų diagnostikos paslaugas teikiančių įmonių internetinėse svetainėse patalpinti išsamią informaciją, kuri padeda ne tik lankytojams apsispręsti, kurias paslaugas pasirinkti, bet ir atsako į turimus klausimus dėl paslaugų teikiamo proceso. Išsirinkite įmonę internetu ir nusiųskite prašymą su pateiktais reikiamais duomenimis. Specialistai, įvertinę situaciją, galės pasiūlyti reikiamą kainą už paslaugas.

Gali prireikti atlikti sandarumo bandymą

Sandarumo bandymas ir energinio naudingumo sertifikatas yra glaudžiai susiję. Pagrindinė priežastis ta, jog neretai negalima išduoti pastatui sertifikatą, kol neatlikti sandarumo bandymas. Tai gali būti tuomet, kai pastatas yra A, A+ arba A++ klasės arba pastato statybai arba atnaujinimui buvo panaudotos ES arba valstybės lėšos. Tuomet reikia atlikti sandarumo testą ir B, C klasėms.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *