Minkštas vanduo – pagalba augalams

Jūsų kambariniai augalai tikrai gali pagyvinti erdvę. Bet tik tuo atveju, jei galime išlaikyti juos sveikus. Žaliuojantys ir sveiki augalai suteikia jaukumo ir gamtos jausmą namuose, taigi šiek tiek saulės ir tinkamo vandens gali padėti jiems klestėti.

KOKIU VANDENIU LAISTOTE AUGALUS?

Vanduo yra vanduo, tiesa? Na, ne visai. Vanduo iš čiaupo, kurį gauname iš vandens valymo įrenginių, yra visiškai kitoks nei, tarkime, šulinio vanduo. Vanduo iš čiaupo taip pat skiriasi nuo lietaus vandens. Ir kalbant apie augalų laistymą, lietaus vanduo turėtų būti akivaizdus pasirinkimas.

Mūsų vandentiekio vandenyje yra ne tik H2O. Daugelis jau yra susipažinę su fluoru, pridedamu į mūsų vandenį. Tačiau mes linkę pamiršti apie chloro dezinfekavimo priemonę, kuri naudojama mūsų vandeniui valyti. Tam tikras chloro kiekis išlieka mūsų vandentiekio vandenyje, kai jis keliauja iš valymo įrenginio į mūsų namus. Neturėdami konkrečios namų vandens filtravimo sistemos, prausiamės tame chloruotame vandentiekio vandenyje. Tuo pačiu vandeniu laistome ir savo augalus.

Bet kuris scenarijus toli gražu nėra sveikas. Siekdami išspręsti šias problemas dėl chloro, kai kurie namų savininkai nusprendžia įrengti vandens valymo įrenginį. Taip pat vadinama chloro šalinimo sistema, šie įrenginiai filtruoja paprastą vandentiekio vandenį. Taigi, užuot turėję chloruotą vandentiekio vandenį, visuose namuose gausite vandenį be chloro. Teoriškai tai turėtų būti geresnis vanduo kambariniams augalams. Lietaus vanduo neturi chloro, tad kodėl turėtume dėti chloro į savo augalus?

LIETAUS VANDENS YPATYBĖS

Kitas skirtumas tarp vandens iš čiaupo ir lietaus vandens yra susijęs su kietumu arba vandenyje ištirpusių mineralų kiekiu. Mūsų vanduo iš čiaupo gali būti kietas. Tai reiškia, kad jame yra daug ištirpusio kalcio ir magnio. Kad namuose kietas vanduo, galite suprasti atsiradus kalkėms arba pastebėjus ant maišytuvų žalias dėmes. Mineralai lieka ant maišytuvų ir virsta apnašomis. Jie taip pat sukuria vandens dėmes ant švarių indų, todėl skalbiniai atrodo šiurkštūs ir subraižyti.

Namų vandens minkštinimo filtrai padeda išspręsti šias problemas. Šie įrenginiai pašalina ištirpusius mineralus kietame vandentiekio vandenyje. Rezultatas yra minkštas vanduo, kuris yra gana panašus į lietaus vandenį. Lietaus vanduo natūraliai minkštas. Jame nėra tų kietojo vandens mineralų. Šia prasme lengva manyti, kad minkštas vanduo geriau tinka kambariniams augalams nei paprastas kietas vanduo iš maišytuvo.

Apie viską plačiau: https://aquafilter.lt

Nors visuomet yra alternatyva rinkti lietaus vandenį, tačiau gyvenant mieste ar sausuoju sezonu, tai gali būti misija neįmanoma. Pats greičiausias ir paprasčiausias būdas yra turėti tinkamą įrangą namuose ir tiesiog laistyti augalus vandeniu tiesiai iš vandens maišytuvo. O minkštą vandenį turėti galite tiesiog įsirengę vandens minkštinimo filtrus.

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *