Kaip pasirinkti veido prausiklį pagal odos tipą?

Kaip pasirinkti veido prausiklį pagal odos tipą?

Siekdami turėti sveiką ir švytinčią veido odą, turime tinkamai ja pasirūpinti. Vieną svarbiausių vaidmenų čia atlieka veido prausiklis, kurio pagalba pašalinami ant odos susikaupę įvairūs nešvarumai ir makiažo likučiai. Gali kilti klausimas, kaip iš gausaus veido prausiklių asortimento išsirinkti tinkamą? Šią užduotį gali palengvinti žinojimas, koks yra jūsų odos tipas.

Odos tipai

Išskiriami 4 pagrindiniai odos tipai: normali, riebi, sausa ir mišri.  Neretai prie odos tipų priskiriama ir jautri oda, tačiau tai yra odos būklė, bet ne tipas, nes jautri oda gali pasitaikyti visiems, anksčiau išvardintiems tipams. Kokie yra pagrindiniai odos tipų požymiai? Normali oda yra elastinga, lygi, nei per sausa, nei per riebi, poros yra nedidelės ir dažniausiai beveik nematomos. Riebi oda išskiria per didelį odos riebalų (sebumo) kiekį, kuris suteikia odai blizgėjimą. Tokia oda yra storesnė, palyginus su kitais tipais, turi išsiplėtusias ir dažnai užsikimšusias poras, inkštirus, dienos bėgyje greitai susiriebaluoja ir yra linkusi į spuogelių formavimąsi. Sausa oda priešingai – ji yra plona, matinio atspalvio, dažnai papilkėjusi, linkusi greitai netekti drėgmės. Taip pat labai dažnai tokia oda pasižymi jautrumu, reaguoja į temperatūrų pokyčius. Mišri oda – tai dažniausiai pasitaikantis tipas, kuris pasižymi tiek sausomis, tiek riebiomis veido zonomis. Daugiausiai riebaluotis linkusi vadinamoji T zona (kakta, nosis ir smakras), o žandai paprastai būna sausi arba normalūs.

Veido prausikliai

Išsiaiškinus savo odos tipą galima pradėti rinktis veido prausiklius, kurie dažniausiai būna pritaikyti konkrečiam tipui. Kadangi veido prausiklis yra naudojamas kasdien, todėl rekomenduojame rinktis išties kokybiškas priemones, kurias galite rasti čia: shopmesoderma.eu Labai svarbu atkreipti dėmesį į savybes, kuriomis pasižymi prausiklis. Sausai odai skirti prausikliai turėtų būti drėkinantys, o riebiai odai – padėtų sureguliuoti riebalų išsiskyrimą, išvalyti poras, bet per daug neišsausinti. Panaudojus mišriai odai tinkamą prausiklį, sausos veido vietos turėtų būti sudrėkintos, o blizgios įgyti matinį efektą. Nors normali oda yra mažiausiai reikli, tačiau svarbu, kad naudojamas prausiklis ją drėkintų ir maitinų.

Kaip suprasti ar išsirinktas prausikilis jums tinka? Jei nusiprausus veidą nejaučiate jokio diskomforto ir jūsų oda neišsausėja, vadinasi prausiklis yra tinkamas jūsų odos tipui.

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *