Į kokius klausimus reikia sau atsakyti prieš perkant universalias padangas?

Padangų keitimas nėra nei malonus, nei pigus. Daugelis vairuotojų skundžiasi, jog keičiant padangas reikia ne tik mokėti už darbą meistrams, bet ir po pusės metų keisti padangas. Tikrai taip, deja, bet neretai pasitaiko, jog po pusės metų padangos nebeišlaiko kokybės, susidėvi ir nebetinka keliams. Dėl šių priežasčių sezoninės padangos po truputį praranda savo populiarumą ir vis dažniau kelyje galime pamatyti universalias padangas. Jos padeda ne tik sutaupyti laiką bei pinigus, bet ir išvengti padangų susidėvėjimo dėl prastų laikymo sąlygų. Tačiau universalios padangos taip pat nėra idealus variantas, kadangi ir šios turi savo minusų. Tad į kokius klausimus reikia atsakyti prieš perkant šias padangas?

1.  Kodėl renkatės universalias padangas?

Pats pagrindinis klausimas, į kurį turite sau atsakyti – kodėl jas renkatės? Neretai žmonės perka universalias padangas, kadangi nežino, jog yra ir kitoks pasirinkimas. Kiti jas renkasi, nes jiems atsibodo pastovus padangų keitimas. Atsakykite sau į šį klausimą.

2.  Sekantis klausimas – kokiais keliais važiuojate?

Universalios padangos idealiai pakeičia tiek vasarines, tiek žiemines nedygliuotas padangas. Tačiau kaip dėl žieminių dygliuotų padangų? Jeigu važiuoti tenka nesutvarkytais kaimo keliais, tuomet žiemos metu greičiausiai renkatės dygliuotas padangas. Nors šios uždraustos kai kuriose šalyse, Lietuvoje savo populiarumą jos vis dar išlaiko. Kaip bebūtų, pripažinkime, jog mūsų šalyje vis dar yra daug nesutvarkytų kelių.

3.  Kokia universalių padangų priežiūra?

Esate naivūs, jeigu tikitės, kad universalių padangų nereikės prižiūrėti. Nors priežiūra kur kas mažesnė, nei sezoninių padangų, reikia pripažinti, kad universalios padangos taip pat reikalauja dėmesio. Pasidomėkite, kaip jas reikės prižiūrėti, tuomet galvokite, ar jos jums tinkamos.

4.  Kaip išsirinkti?

Universalios padangos skiriasi, todėl prieš perkant būtinai turite pagalvoti, ko jums reikia ir kaip išsirinksite padangas.

 

Universalios padangos – tai idealus pasirinkimas tiems, kurie nenori skirti daug laiko padangų keitimui ir jaudintis dėl jų susidėvėjimo ne sezono metu. Tačiau jos reikalauja irgi nemažai priežiūros, todėl prieš perkant būtinai pagalvokite, ar tai jums tinkamiausias pasirinkimas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *