Investavimo ABC. Nuo ko pradėti investuoti?

Šiandien norime pasidalinti asmenine patirtimi ir patarimais nuo ko pradėti kelionę investavimo pasaulyje. Tikimės, jog gidas bus naudingas ir juo pasinaudoję pradėsite sėkmingai įdarbinti pinigus. Tad pradėkime nuo svarbiausių dalykų:

Investavimo priemonės: Kuri patraukliausia Jums?

Prieš investuodami pinigus, turite apgalvoti kai kuriuos niuansus. Pirma, turite nuspręsti, kokio tipo investicijos jums tinka. Yra daug skirtingų investicijų rūšių, pavyzdžiui, akcijos, obligacijos, investiciniai fondai ir nekilnojamasis turtas. Kiekviena investavimo rūšis turi savo riziką ir naudą. Prieš nuspręsdami, kuri investicijų rūšis jums tinka, turėtumėte atidžiai ištirti kiekvieną investicijų rūšį.

Specialistų konsultacijos ir patarimai – būtini!

Nusprendę, kokia investavimo rūšis jums tinka, kitas žingsnis – susirasti gerą reputaciją turintį finansų maklerį arba finansų patarėją. Brokeris gali padėti jums pirkti ir parduoti investicijas, o finansų patarėjas gali padėti jums suplanuoti bendrą investavimo strategiją. Svarbu susirasti žmogų, su kuriuo gerai jaustumėtės dirbdami ir kuris turi patirties to tipo jus dominančios investicijos.

Yra daug įvairių būdų, kaip uždirbti pinigų iš investavimo. Galite rinktis investicijas į akcijas, obligacijas, investicinius fondus arba nekilnojamąjį turtą. Kiekviena investavimo rūšis turi savo riziką ir naudą. Prieš nuspręsdami, kuri investavimo rūšis jums tinka, turėtumėte atidžiai išstudijuoti kiekvieną investavimo rūšį.

Nuo kokios sumos pradėti?

Pradinė pinigų suma priklauso nuo jūsų finansinių galimybių. Galite pradėti nuo nedidelės pinigų sumos ir laikui bėgant palaipsniui didinti investicijas. Daugelis žmonių renkasi pradėti nuo kelių tūkstančių eurų, nes to pakanka kelioms investicinio fondo akcijoms ar vienetams įsigyti.

Kada turėčiau pradėti investuoti?

Kuo anksčiau pradėsite investuoti, tuo daugiau laiko jūsų pinigai gali augti. Tačiau niekada nevėlu pradėti investuoti. Net jei investuoti pradėsite tik sulaukę penkiasdešimties, iš investavimo vis tiek galite uždirbti daug pinigų.

Kaip bebūtų, geriausia pradėti investuoti per krizes. Taip yra todėl, kad turtą galite įsigyti su nuolaida, o vėliau jį parduoti, kai rinka atsigaus.

Atminkite, jog investavimas nėra rožėmis klotas. Tai reikalauja daug kantrybės, mokymosi.

Pagrindinė investavimo rizika yra ta, kad galite prarasti pinigus. Tačiau jei diversifikuosite savo investicijas, ši rizika sumažės. Diversifikavimas reiškia, kad investuojama į skirtingų rūšių turtą

Kalbant apie investavimą, svarbu pamiršti emocijas. Neinvestuokite į įmonę todėl, kad jums patinka jos gaminami produktai arba kad jaučiatės lojalūs prekės ženklui. Vienintelė priežastis, dėl kurios turėtumėte investuoti į įmonę, yra ta, kad jos finansiniai rodikliai atrodo gerai.

Tik suvaldytas ir protingas pinigų investavimas atneš norimus rezultatus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *