Verslo valdymas krizės metu

Krizių būna įvairių formų ir dydžių, tačiau visos jos turi vieną bendrą bruožą – jos būna netikėtos. Nesvarbu, ar tai stichinė nelaimė, staiga sumažėjusi jūsų produkto paklausa, ar darbuotojo nesąžiningas elgesys socialinėje žiniasklaidoje – jei nesate pasiruošę, krizė gali greitai tapti nekontroliuojama. Tačiau jos padarinius galima maksimaliai apmažinti tinkamai pasiruošus. Tad pasikalbėkime apie tai plačiau.

Pasiruošimas netikėtiems atvejams:

Pirmas žingsnis valdant krizę – turėti veiksmų planą. Jame turėtų būti numatyta, kas bus atsakingas už kokias užduotis, kaip bendrausite su darbuotojais ir klientais ir kokių veiksmų imsitės, kad sušvelnintumėte krizės poveikį. Tai padės jums išvengti šoko ir likti ramiems.

Kai turėsite planą, kitas žingsnis – jį įgyvendinti. Tai gali būti patalpų evakuacija, veiklos perkėlimas arba laikinas uždarymas. Nepriklausomai nuo to, ką veiksmus, kurių imsitės, būtina aiškiai ir dažnai bendrauti su visomis suinteresuotosiomis šalimis.

Krizių niekada nebūna lengva suvaldyti, tačiau gerai apgalvotu planu ir aiškiu bendravimu galite sumažinti jų poveikį savo verslui.

Taikykite efektyvias priemones.

Verslo valdymas krizės metu reikalauja itin greitų ir veiksmingų sprendimų. Turėsite pasverti kiekvieno veiksmo riziką ir naudą ir priimti geriausią sprendimą savo verslui. Dažnai tai lengviau pasakyti, nei padaryti, tačiau svarbu prisiminti, kad tobulo sprendimo nėra.

Vienas iš sprendimo būdų gali būti: veiklos optimizavimas sumažinti išlaidas, pavyzdžiui, sumažinti darbuotojų darbo valandų skaičių arba sustabdyti gamybą; ieškoti naujų rinkų arba būdų parduoti savo produktą; įvairinti savo produktus arba paslaugas.

Taip pat svarbu peržiūrėti savo draudimo apsaugą ir įsitikinti, kad žinote apie visas išimtis, kurios gali būti taikomos krizės atveju. Tai padės jums priimti pagrįstus sprendimus dėl veiksmų, kurių imsitės.

Samdykite verslo konsultantus.

Kai ištinka krizė, galite neturėti visų atsakymų. Čia gali padėti verslo konsultantai. Jie gali suteikti ekspertų patarimus dėl geriausių veiksmų jūsų verslui ir padėti juos veiksmingai įgyvendinti.

Konsultantai taip pat gali padėti peržiūrėti jūsų verslo tęstinumo planą ir įsitikinti, kad jis yra atnaujintas. Jie taip pat galės suteikti paramą krizės metu ir po jos, padėdami greitai atsigauti ir sumažinti jos poveikį jūsų verslui.

Užbėkite įvykiams už akių ir pasiruoškite iš anksto.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *